Bye Bye Baby!

Idag åker jag med hjälp av X2000 äntligen ner till min käre far i Göteborg. Släpar ner kläder, choklad och julklappar så packning finns det gott om. Hoppas hitta något trevligt att inhandla på MONKI, NK eller Weekday, affärer som i alla fall inte finns här! Har laddat både iPoden och kameran så man har något att fördriva tiden med. Hatar att min lillasyster Mimmis bärbara DVD har gått åt helvete men den människan e ju inte rädd om någonting så jag e inte förvånad. Igår va mormor och morfar här och sa hej då. Vi fick Toffifee och pengar till resan, dem e allt bra snälla dem där finska galningarna!
På tal om galning så är även jag en sådan. Till exempel så var jag helt galen i ett finskt tjejband som hette "Cat Cat" och som bara hade typ en hit. Låten som de slog igenom med och som i princip blev deras enda hette just "Bye Bye Baby". Tyckte de va jordens bästa låt och jag de va till och med och tävlade i Eurovision Song Contest 1994 med den låten. Kan tyvärr inte låten utantill idag men den svänger desto mer...
Se och förtrollas av denna finska duo, hehe:


http://www.youtube.com/watch?v=NY9gud42HKg&feature=related



Hoppas ni andra får ett bra lov så ses vi snart igen,
rättare sagt den 7 januari då jag kommer hem!


Puss och Hej, leverpastej =)



Visste ni?

Visste ni att det finns 70 sätt att tillfredställa en kvinna på?
69:an och EN tripp till Ullared...
Tyckte den va lite kul ändå. Hörde den idag men jag vete fan om det stämmer!

Packa Pappas Kappsäck!

Håller på och packar lite smått inför Göteborgsresan till pappa på fredag. Packar alltid för mycket av både smink, krämer, hårprodukter och kläder men den här gången får jag lämna lite utrymme för eventuell shopping. Jämnt när jag har lite cash att spendera så hittar jag aldrig någonting så jag anatar att det blir samma visa den här gången. Julklapparna från pappa måste jag ju få plats med i alla fall. E jättespänd på vad jag ska få, har faktiskt inte en endaste aning! Nu när jag ska åka så vet jag inte riktigt om jag åker hem eller bort. Jag menar jag har ju faktiskt bott i huset där nere på Brunörtevägen 8 i nästan hela mitt liv. Det som gör att Gävle känns mer hemma e väl för att jag går i skolan här och har de flesta kompisar här. Kommer sakna polarna när jag e borta som alltid och hoppas innerst inne att det inte händer allt för mycket här hemma nu när jag e borta. Hemskt av mej kanske att tänka så men men...
Detta lov känns verkligen välbehövligt och jag tycker att det ska bli så skönt och komma bort och vila upp sej för ett tag. Ska äntligen få träffa pappa, shoppa i Göteborgs boutiqer, äta gött mos hos Oves, världens goaste glass på Triump och pressa morotsjuice så det står härliga till. Älskar morotsjuice så jag tvingade pappa att investera i en råsaftcentrifug. Ska snart kolla på en massa avsnitt av Sex and the City och frossa i Paradis praliner.

Hoppas ni också får en bra kväll!

Puss Puss =)

Dagens Doft

Dagens doft blir "Live" från Jennifer Lopez / J.Lo


image34

Yesterday...

Igår blev en lyckad kväll. De va trevligt men jag va inte på jätteparty humör. Men de va trevligt ändå tyckte både jag och Lilli. Jag, cicci och lilli drog ner mot stan runt halv tio och gick och tog en stämpel på Art Garden. Där va det än så länge lungt så vi drog upp på söder till Interpool där vi träffade calle, bålis och walle. Killarna spelade biljard och vi brudar tog en Xider Christmas med glitter, till lillis stora förtjusning! Cidern va god och sen drog vi oss mot Art Garden ännu en gång. Grabbarna ville inte gå ut utan skulle istället till Donken så vi sa hejdå. Väl på Art Garden hade det kommit as mycket folk och som tur va slapp vi stå i kön som va milslång för vi hade ju redan stämpel... Där inne va det as hög musik, ganska bra men svår att dansa till. Folket va trevliga och de flesta laomt berusade förrutom en kille som konstant skulle taffsa på både mej och lilli. Vilke äckel men cicci fick i alla fall hugg. Runt tjugo i två ville jag o lilli dra oss men cicci ville stanna kvar med ragget så vi begav oss hemmåt i den kalla natten. Vi cyklade försiktigt för det va svinhalt och sedan stod vi utanför lillis hus o snackade nästan en timme. Va hur många fulla människor som helst som vinglade förbi oss, folket kom från högskolan så det måste ha vart ett jäkla party där! En kille ville ha skjuts men vi sa att vi inte hann, han var för full och för äcklig. Efter dryga timmen sa vi god natt till varandra och jag fortsatte men resa hem mot sörby. Frös nästan både fingrarna och tårna av mej så jag hoppade snabbt i mina ljusblåa fårskinnstofflor när jag kom hem. Kollade runt på tv:n om de va nåt att ha men sussade sedan sött fram tills klockan var runt halv ett idag...

Ha de gött =)

Art Garden!

Ikväll blir det Art Garden med cicci, lilli, bålis och förhoppningsvis david. Hoppas att fler känner sig peppade och går dit. Ringde och skulle fråga gärdis men han va i sthlm och satt och mös med sin farmor... Har ingen aning om vad jag ska ha på mej mend et löser sig nog. Känner men redigt mat-bakis idag och kan knappt tänka på mat utan att känna mej illamående! Åt som en häst igår så idag får det bli mer dricka av istället, hehe. Ännu en julafton har passerat och det känns lite konstigt. Tänk va ett år går snabbt ändå. Hoppas att ni alla ahde en jättebra julafton med många fina paket och mycket god mat. Jag e supernöjd över mina klappar och trodde inte att jag ens skulle få så många, måste vart snäll ändå i år alltså!

Ha en bra kväll så kanske vi syns ute någonstans i vimlet =)

Dagens Doft

Dagens doft och även den som jag själv idag har på mig är "Fantasy" från Britney Spears.


image33


Parfym...

En av mina stora passioner här i livet är parfym. Älskar att gå och strosa inne på parfymerier i timtal och jag vet precis vad jag gillar och inte när jag luktar på en parfym för första gången. Har nog nu för tillfället tio olika parfymer och jag varierar mellan dem efter årstid, dagtid eller kvällstid och vad för typ av kläder jag har på mig.
Har blivit så pass säker efter allt luktande att jag ofta kan avgöra vilken typ av parfym människor jag möter har på sig...
Tänkte lägga ut en ny parfym varje dag här på bloggen som jag tycker om så det skulle vara kul om ni berättade vilka era favorit parfymer är!


Första doften är en av mina absoluta favorit parfymer, "Amor Amor" från Cacharel.



image32




Most Wanted!

Något som inte alla kanske vet är att jag verkligen är en väskoman. Skulle kunna ruinera mig själv på dyra och snygga väskor och varje gång jag går på stan eller kollar i tidningar ser jag minst en väska som jag skulle vilja ha. Här kommer några av de dyrgripar och gobitar jag skulle vilja ha i min samling!

En klassisk quiltad Chanel väska:


image28



En Mulberry väska, håller livet ut och skinnet blir ju bara snyggare med åren:


image29


En Hermés Birkin bag:


image30


Miu Miu:s Coffer bag:


image31


Jag kan bara drömma om dessa väskor men jag önskar att prislapparna på dem alla var lite mer plånboksvänliga!


Tissel, Tassel...

Idag blev jag väckt av en hysterisk mamma som ropade att jag skulle komma upp till köket. Skynda, skynda ropade mamma och dum som jag var så trodde jag att det verkligen var något viktigt den här gången och sprang uippför trappan. Mamma pekade ut genom köksfönstret och där i en av mina fågelfröbollar satt en stor hackspett. Ganska coolt va det att se den eftersom de är så himla ovanliga men kanske inte värt att kubba järnet för att se! Det var ändå tur att jag gick upp för efter bara en kort stund kom Emma förbi och skulle hämta choklad. Vi stod och snackade om hur hon skulle fira jul och sedan kom mamma ner och då sa både Emma och mamma att jag skulle gå in på mitt rum. Va fan, tänkte jag och gick in och stängde dörren. Hörde hur de tisslade och tasslade ute i hallen och jag som e så himla nyfiken av mig kan inte ens i  mina vildaste fantasier komma på vad de sa. Nyfiken is my middle name...
Får antagligen se imorgon vad de pratade om och jag kan knappt bärga mig.


image27


Nicke Nyfiken och Jag, mer lika än man tror!

Dan före dan!

Imorgon är det julafton. Shit!
Är det bara jag eller har det inte gått jättefort, tyckte nyss det va typ tre månader kvar. Kom nyss hem från Elin och en glögg oc spelkväll. Glöggen som dracks var Herrljungas barnglögg, den e bara så god och spel blev det i form utav kortspel, dataspel och pingis. Jag ägde verkligen om man nu får säga så. Var i alla fall helt klart bättre än vad grabbarna trodde att jag skulle vara. Vi mös och åt och sedan gick alla hem till sig. Idag, söndag skall jag baka det sista, städa, slå in paket och skicka in mitt filosofiarbete. Äntligen har jag börjat och är nästan klar... Mitt kommer inte att bli sex sidor men jag satsat i alla fall på fyra. Fyra är sådär lagomt, lite mer än hälften.
Vinkade av David som skulle bege sig till Liiidingööö över jul, Björn skulle till Edsbyn medans jag, Elin och Fredrik blir hemma i stan. Det är ganska så skönt och vara hemma och sedan dra ner till pappa i götet över nyår istället. Ingen snö blir det här i år i alla fall men man får la nöja sig med det lilla frosttäcket som ligger på marken. På julaftonsmorgon blir det grötfrukost hos oss med mormor och morfar. Då öppnar vi paketen och sedan beger vi oss till kusinerna i Bomhus. Där är det en salig blandning mellan unga och gamla, finnpajsare och super-svennar men det är alltid ett skönt gäng. Tycker faktiskt hemskt mycket om min släkt och vi har alltid så jäkla roligt när vi träffas. Efter några glas börjar alltid någon sjunga och snuskiga historier berättas i massor. Finnpajsar fasoner eller inte min släkt är fanimej bäst!



Merry Christmas From Me and The Hoff!


image26


In the middle of the night

Klockan är nu lite efter 2 och jag kan inte sova.
Låg nyss i sängen och lyssnade på en massa gamla kärlekslåtar.
Det va så mysigt men jag tänkte samtidigt att det är vid dessa stunder man saknar en karl vid sin sida!
Är fortfarande inte klar med filosofin så jag antar att det är därför jag inte kan sova...
Imorgon tar jag nya pluggtag men jag ska även klä granen, baka och kanske gå och fika på stan med gänget.
Nu säger jag förhoppningsvis god natt och önskar er alla en skön helg!

See you later, aligator =)


Top Notch!

Sitter och degar vid datan och kollar på klipp på YouTube på Björn Gustafsson. Vilken skön och underbar människa, riktigt top notch! Han e så jävla skön när han ska vara en brat... Göteborgare e han också och det gör ju inte saken värre.

Igår va vi alla på Slick City. Skit trevligt folk som va där men musiken va väl inge vidare. Den va bättre uppe på Heartbreak där de spelade gamla godingar som "Eloise" och "Oooa hela natten". Kände precis som Amanda den påtagliga fislukten som omslöt lokalen, usch och fy och blää! Bara för att man inte längre får röka på krogen så verkar folk tro att det då helt plötsligt blir okej att konstant gå runt och släppa sig. Okej att det är något helt naturligt men det finns gränser för vart man kan lägga av en rökare! Jag dansade så jag har ont i tårna idag och det hade även Elin. Det var lite som en Solängen reunion och det tror jag alla tyckte va roligt. Martin va så söt när han sa att jag och Emma är as roliga och att vi måste börja prata mer med varandra. Jag håller med Martin och tycker att vi ska skita i grupperingarna som vi har i våran klass och bara inse att trots vi inte tror det så har vi mycket gemensamt och är mer lika än vi tror.
Summan av kardemumman så var kvällen lyckad, den var top notch helt enkelt!

Ska gå och skriva lite på filosofin, får se hur det går men försöka går ju...

Puss o kram =)

Slick City... tonight =)

Ikväll styr vi kosan mot Slick City. Känner mej bara lite pepp än så länge men detta ordnar nog upp sig när man börjar fixa hår och smink...

Vet inte vad jag ska ha på mig ikväll. Trots att jag har en fullproppad garderob så duger inget när man väl ska klä på sig. Antingen känns kläderna för fina eller inte fina nog. Har inte gjort klart mitt filosofiarbete så egentligen borde jag sitta hemma och plugga istället. Men man lever ju bara en gång så plugga för jag göra en annan dag.
Ikväll ska jag ha roligt och inte tänka på plugg och annat jävelskap!

Ta det lungt ikväll alla... varannan vatten!

Julhandel, filosofiarbete och drömmar om gött mos!

Idag har jag o min lillasyster varit ute på stan tillsammans och shoppat klart nästan alla julklappar. Älskar att köpa saker åt andra, tycker det helt enkelt e roligare att ge än att få! Det är så svårt varje år att veta hur mycket man ska köpa för, svårt blir de när man som jag har en snål syrra. Och hur många och till vem man ska köpa. Sitter och försöker skriva lite på mitt filosofiarbete men det går inte framåt över huvud taget. Jag har så mycket tankar innuti mitt huvud men kan på något sätt inte få ner dem bra på papper... Hatar att man ska behöva lämna in ett arbete precis innan lovet. Känner mej så sliten och trött så det här lovet ska bli välbehövligt. Får se till att vila upp sej rejält hos pappsen i götet. Äta mycket glass på triump och mycket gött mos hos Oves! Älskar Oves mos, finns inget annat på denna jord som är lika gott.

Skulle inte sitta fel med en hel special eller med lite glass för den delen heller. Är det bara jag som inte tycker att det känns som att det är julafton på måndag? Kan inte fatta det... När jag var liten var det ett himla nedräknande innan julafton med dan före dan före dan och hela den visan men nu e den snart här med buller och brak. Hade precis kommit i lite julstämming tills jag kollade på vädret. Det ska bli plusgrader de kommande dagarna, fan där rök chansen till en vit jul! Kan bara säga att jag är besviken på att en jul i Gävle börjar bli mycket lik mina forna jular i Göteborg. Pratade igår med mina grannar i götet. Närmare bestämt med familjen Christ som idag åker till Thailand. Gud va fuskit... Skulle också vilja åka bort i nästan en hel månad o bara sola, bada och shoppa järnet!

Dessa drömmar om milslånga sandstränder gör mej bara ännu mer deprimerad så för att pigga upp mej själv ska jag fasiken göra mej lite glögg och lyssna på julskivor på högsta volym. Inte så pjåkigt det heller när jag tänker efter!

God Jul alla där ute =)


Jalla Jalla!

Idag har jag bara haft en lektion men jag kan inte låta bli att känna mej stressad. Har stressat sen jag steg upp och fick lite småpanik då jag insåg att min uppgift på webdesignen skulle lämnas in idag. Blev som tur va klar men var sedan tvungen att stressa hem för att sedan åka ner på stan, gå in o hämta mitt Efva Attling halsband och sedan gå till käftis, tandläkarn för att spänna tandställningen! Jäkla busy jag blev helt plötsligt. Är precis som min pappa, alltså inte skapad för stress. Eller ofrivillig stress skulle jag vilja säga. Jobbar jättebra under tids-stress men annars så suger det rent ut sagt att känna sig stressad. Har inte köpt klart alla julklappar och nu ska det börja städas i hela huset för att göra det julfint och sedan baka och stå i. Måste boka tågbiljetter och maten till Joe Labero. Måste plugga till provet imorgon och skriva klart mitt filosofiarbete. Alla dessa måsten...

Det som gör mej glad just nu är mitt nya halsband "Mother Earth," att det är fiskgratäng Bordelaise på fredag och att vi ska gå på Slick på tordag. Annars så suger det ganska så mycket att heta Frida Persson för tillfället!

Ta det lungt där ute  =) 


image25

Julbord

Kom precis hem från ett julbord på Axmar brygga. As gott, as mysigt men ack så mätt man blir. Tyckte att jag hade lagt upp en fantastisk taktik om hur snabbt och hur mycket jag skulle äta av allt. Misslyckades totalt o blev sådär äckligt jävla mätt! En del människor vräkte i sig som om de aldrig sett mat innan... Vilka grisar.
Imorgon är det back to school som gäller men det här är sista veckan innan jullovet. Ska bli skönt med lov o få komma ner till pappsen i götet. Snart e de jul o jag har noll julstämmning i kroppen. Inte ens efter dagens tappra pyntförsök eller bak, julmusik o en jädra massa glögg känner jag att det börjar närma sej. Har en svag misstanke om att jag inte har någon uppfattning vilken dag det är på grund av att jag i år inte sett ett enda avsnitt av julkalendern. Såg första men sen har det bara inte blivit av. Det enda jag har gjort är att öppna min chokladkalender varje dag, ligger till och med en lucka före. Hehe!

Nu ska jag hoppa i min sexiga pyjamas, eller inte o dega framför tv:n.

Puss o kram =)

Fisköga och Hemskrivning!

Sitter och försöker skriva klart mitt förbannade hemprov... Det går inte så bra för jag vill bara lägga mej och vila för mitt huvud håller på att explodera. Håller på att få rött öga, igen! Fan säger jag. Ser ju ut som en jädra fisk när jag har rött öga. Jädra fisköga och jädra hemprov!
Gud va mycket agression jag tog ut på min stackars blogg idag. Den får bli min slagpåse och syndabock för dagen. Önskade att det kunde vara vitt och juligt ute men nej. Inte ska det vara någon snö här inte, hoppas bara det hinner komma innan jul. Sitter förresten och skriver om just gud och andra goa grejer men jag har verkligen NOLL inspiration just nu. Kristendom och islam låter väl inte så lockande. Det enda som håller mej uppe just nu är att jag väntar på lussebullar som mamma köpte idag och Herrljungas underbara barnglögg. Glögg ska enligt mej ha NOLL procents alkohol i sig och då menar jag verkligen noll. Är det så bara 0,2 så känner jag det direkt eftersom jag tycker det bara smakar sprit. Barnglögg e den bästa och det med basta!

Imorgon är det fredag och det är meningen att det ska bli utgång för min del. Får se hur det blir med den saken nu när mitt huvud inte riktigt vill samma sak...

Lycka till alla ni andra som sliter arslet av er för detta förbannande hemprov!

Puss o kram =)

18 år... snart

Nu har dem sista gästerna gått. Ikväll har det varit släktpartaj här för hela slanten. Vi firade mej som fyller 18 år på måndag... Tänk att man snart e 18. Har aldrig känt av att jag e yngre än de flesta i min årskull men idag kände jag mej som 8 mentalt. Har sjungt en jädra massa SingStar hela kvällen med hela tjocka släkten och ätit så mycket mat så jag kommer nog att känna mej  jäkligt mat-bakis imorgon bitti. Imorgon blir det plugg för hela slanten, psykologiarbetet måste skickas in o jag har knappt börjat! Känns för pissigt att ägna en hel söndag åt plugg. Sunday, bloody sunday! Nu e de dags för lite tandborstning och sedan checka in om det är något trevligt på tv:n annars blir det natti natti.

Ha de gött, dröm sött =)

Längtar, längtar, längtar!

Såg nyss trailern för "Sex and the City" filmen som kommer i vår. Längtar som f*n men tills dess får jag hålla till godo med avsnitten i min lilla skolåda/dvd-box...

Get ready to be Carried away!


image24



Battle of the Blondes!

Blondiner i alla ära men dessa två tar faktiskt priset...

Checka in dessa två bloggar så förstår du nog varför!

blondinbella.blogg.se

mogi.blogg.se


All I Want For Christmas...

Har idag för första gången sett MQ:s nya julkampanj med Agnes och Måns från idol. De står och smörsjunger, hånglar och allt de vill ha till jul är varandra och självklart MQ:s kläder. Det enda jag just nu vill ha till jul är snö! En jul utan snö är inte en riktig jul. Julstämningen i min kropp är idag lika med noll trots tappra försök med glögg, pepparkakor och massor av julmusik. Detta mildväder och allt plugg i skolan gör att det inte känns som att det närmar sej den 24:e december. Fattar inte hur lärarna tänker ibland, hur j*vla jobbigt kan det vara och sprida ut uppgifterna lite och inte samla dem i en klump precis innan lov? Jag bara undrar...

Idag har jag fått jättemånga komplimanger för min nya gråa tröja och mitt tydligen långa hår. Alla e så himla snälla och jag uppskattar verkligen när ni säger så snälla saker trots att jag alltid har haft svårt för att ta till mej en komplimang. Jag har själv bestämt mej för att jag själv ska bli bättre på att ge komplimanger. Det gör en glad och lycklig så en komplimang kan väl ingen människa få för mycket av!

Sov så sött sötisar där ute =)


image23


E.R (Emergency Room)

Sitter här, nyss hemkommen från akuten med min kära mamma. Hon skulle leta efter skolfoton på mej i våran byrå i hallen. Byrån har en stor tung lucka som man kan fälla upp och låsa med en nyckel. Luckan stod uppe olåst och mamma kollade i understa lådan. Pang! och mamma den stackarn fick luckan och nyckeln rakt i huvudet så det blev ett stort hål och blodet bara sprutade. Jag torkade blod från mamma och Peter fick köra henne till akuten. Som tur var gick det snabbt för henne att få komma in till en läkare och efter tio minuter var hon ute i väntrummet igen. Hålet var "limmat" som läkarn sa och vi kunde åka hem igen. Usch vad sjukhus är obehagliga men ack så nödvändiga! Stackars lilla mamma min som tack vare sitt jävlar anamma tänkande skulle behöva åka upp till akuten med blod på hela sig. Har nog aldrig sett så mycket blod på en och samma gång, och aldrig så mycket från ett så litet sår.

Vid sådana här tillfällen tänker jag alltid på hur skört livet faktiskt är. Hur lätt det kan tas ifrån oss och att vi måste försöka leva varje dag som om det vore den sista. Nu ska jag göra något som jag aldrig hade gjort på min sista dag i livet nämligen göra ett engelska test och plugga till provet på torsdag. Livet suger verkligen ibland!


Internationella Aidsdagen!

Idag 1/12 är det som vanligt den internationella aidsdagen. Dagen får mej att tänka på hur lyckligt lotad jag är och hur bra vi har det egentligen. Ibland kan jag känna att vi bara ska ha och ha och aldrig kan leva våra liv utan en massa materiella saker. Tänk de människor som aldrig får chansen att leva ett liv som vårt utan vet om att de snart kommer att dö för att de har aids. Aids är en sjukdom som man vet existerar men som ingen tror kan drabba en själv. Vi alla borde bli bättre på att leva i nuet och vara nöjda med mindre. Snart är det jul och då är Sverige mer materalistiskt än någonsin. Alla ska önska sej så dyra och så många saker som möjligt. Tänk på alla dem runtom i världen som aldrig får en endaste julklapp och som bara blir glad om de har mat på bordet och tak över huvudet...

Aids existerar och kan drabba oss alla så tänk på att alltid använda kondom, no matter what!

Ha en bra dag/ Love Frida =)


RSS 2.0