Det Sitter En Pojke På Månen...

Sitter just nu i vardagsrummet framför tv:n med datorn i knäet och kan lätt konstatera att Michael Jacksons död berört fler människor än mig. SVT1 och E! visar dokumentärer om hans liv, VH1 och diverse radiokanaler har hela dagen spelat hans odödliga hits. Just nu visas "Thriller" videon och man ser verkligen att detta mästerverk är gjort av en sann artist. Tittar ut genom fönstret och ser en halvmåne titta fram bakom trädtopparna. En sån där riktigt smal liten banan-måne som produktionsbolaget "Dreamworks" har som logga, månen som det också sitter en pojke och metar på. Michael är för mig den verkliga motsvarigheten till Peter Pan. Precis som Peter är han pojken som aldrig ville bli vuxen och kanske är det just Michael som i denna stund sitter och metar på månen?



Att just JAG skulle ägna så många tankar och tårar åt Michael Jackson var för mig helt otänkbart. Aldrig i min allra vildaste fantasi kunde jag tänka mig att hans bortgång skulle påverka mig så pass mycket som den faktiskt har gjort. Det här med döden är för mig ett mycket känsligt ämne och något jag sällan pratar om. Jag mår verkligen dåligt då jag tänker på det faktum att vi alla en vacker dag faktiskt ska dö...
Den enda som dött i min närhet är min farmor och detta hände när jag var väldigt liten och väldigt ovetande om händelsen. Vet inte alls hur jag kommer reagera när nästa person i min närhet kommer gå bort, vill inte heller tänka på det eftersom jag vet att det kommer bli extremt tungt och jobbigt. Hur kommer det kännas då när jag nu blir upprörd över att en kändis jag aldrig ens träffat dör? När någon av mitt eget kött och blod inte längre finns kommer det även kännas som en bit av mig försvunnit. Den dagen kommer även av bit av mig dö och jag kommer fälla så många tårar att dom skulle kunna fylla ett helt hav. På tal om hav så tog jag idag årets allra första dopp. När jag låg där och flöt på dom salta vågorna så kände jag att det var något som jag verkligen behövde. Jag behövde känna solens strålar på mina kinder, sanden mellan tårna, den salta doften och smaken av vattnet, höra barnens skratt och bara få tänka på något annat än död och andra hemskheter. Den annars så negativa stämning som präglat min dag byttes mot skratt, sol, sand och salta bad. Nu ska min nybadade kropp bädda ner sig i sängen och förhoppningsvis drömma fina drömmar. Imorgon ska jag åter tillbaka till arbetet så jag behöver alla sömn jag kan få. Slänger upp bilder lite senare från turen till havet.

Puss och Kram allihop =)


The King Is Dead!

Läste precis på Aftonbladets hemsida att Michael Jackson är död. Fick en stor klump i magen när jag läste den feta rubriken. Kan liksom inte tro att det är sant. Han vars liv som på många sätt varit väldigt tragiskt men som ändå lyckats leverera den ena odödliga hit efter den andra. Michael må vara död men hans musik kommer leva för evigt!

R.I.P









Godnatt allihop =)


Brown Is The New Black!

En film som jag verkligen vill gå och se på bio är "Brüno" med den galna och hysteriskt roliga Sacha Baron Cohen. Borat was so 2006...
Brüno is the new shit!



Puss och Kram =)


Pretty In Pink?

Sitter just nu framför datorn iklädd en helt rosa outfit. Knallrosa mysbyxor och ett korallfärgat linne. Stilpoliserna skulle ha arresterat mig på fläcken. Dagens väder har varit väldigt varierande så jag tillbringade faktiskt kvällen framför en film på TV400. Filmen hette "Pretty In Pink" och var en såndär typisk tjejfilm där huvudpersonen är lite töntig, har en lika töntig men dock supercharmig stalker efter sig men som ändå lyckas snärja den snygga och populära killen. Stalkern spelades av samma kille som spelar "Alan Harper" i 2 1/2 män. Vilket litet charmtroll han var redan på 80-talet. Nu när solen gått ner och temperaturen sjunkit något så känner jag att inspirationen flödar och energin är på topp. Är en typisk nattmänniska/nattuggla som verkligen lider då jag inte kan vara uppe sent. Livet är helt enkelt för kort för att slösas bort på sömn. Tycker det är toppen att börja klockan tre på eftermiddagen och komma hem runt tolv tiden. Idag blev det tyvär inget dopp för min del tack vara det ostadiga vädret men imorn får det bli nya tag/simtag förhoppningsvis. I skrivande stund är några av mina underbara vänner på Peace & Love och jag hoppas verkligen att dom har det toppenbra i Dalarna. Tänker på er och längtar verkligen tills jag får höra allt om er fantastiska festivalupplevelse.



Puss och Kram på er =)


Night Falls Over Liseberg...

Det har nu gått 2 veckor och 4 dagar sedan jag skrev ett blogginlägg. Skäms på mig, verkligen under all kritik. Har dock haft fullt upp med en massa jobb och jag trivs verkligen som fisken i vatnnet även i år på Liseberg. Mina arbetskamrater är toppen och så har även vädret varit den senaste tiden. Solen har gassat och jag har spenderat mycket av min tid på jobbet sittandes utomhus med glass i handen och munnen.
Jag tror nog att man kan ha betydligt värre sommarjobb...



 Idag jobbade jag eftermiddag/kväll och var nog en av dom sista som gick ut ur parken. Är lite mysigt att gå omkring där inne när parken är tom och det enda som hörs är fågelkvitter. Nu sover karusellerna och det ska även jag snart göra. I morgon är jag dock ledig men ska ändå gå upp hyffsat tidigt för att vara på det underbara vädret. Jobbar stenhårt på min bränna även i år. Årets första dopp ska det även förhoppningsvis bli imorn. Brukar dock vara väldigt tidig med att bada men så har det inte blivit i år, även detta under all kritik. Bada är bland det bästa jag vet så första doppet är efterlängtat.



Puss och Kram allihop =)


Partysugen Persson!

Sitter här och tycker lite synd om mig själv. Lyssnar på Mix Megapol/Radio City Göteborg och dom spelar den skönaste partymusiken för tillfället. "Förfest" med Jesse och Sven kallar dom inslaget och det är bara gamla godingar. När jag hör bra musik så blir  jag genast sugen på att svänga mina lurviga och dricka något gott och starkt. I stället ska man snart lägga sig och sova för att kunna orka upp i morgonbitti när klockan ringer lite innan fem! Borde vara olagligt att behöva gå upp så tidigt en söndag. Att det faktiskt är lördag är något som jag helt försöker förtränga för annars skulle jag nog sitta här och känna mig mer patetisk än någonsin. Hoppas i alla fall att ni andra får en trevlig kväll.



Puss på er =)


Fotbolls Frida?

Idag är det lördag och jag har jobbat. Kändes lite konstigt men kul hade jag och pengar fick jag för mödan. Pratade tidigare med min gode vän David som äntligen har kommit hem från Malta. Han frågade mig om jag skulle titta på fotbollen ikväll då Sverige möter Danmark? Ingen aning sa jag men tänkte sedan på att jag absolut måste kolla in allt ögongodis på planen. Jag och kanske några andra kollar nämligen främst på fotboll för spelarnas skull och inte spelets. Call me crazy men så är det! Nu ska jag käka lite svenska jordgubbar och sedan håller i alla fall jag tummarna för att Sverige tar hem segern.



Olof Mellberg. Min favorit i godispåsen...

Puss och Kram =)


Wanted: Walk-In Closet!

Jag som många andra tjejer, och killar för den delen drömmer om en alldeles egen walk-in closet. En garderob som är stor nog att rymma alla mina kära kläder, skor och väskor. Just nu hänger/ligger allt huller om buller och jag mår verkligen inte bra när jag vet att inget är organiserat. Har helt enkelt för mycket kläder och för lite plats. Rensa bort hade ju varit den mest självklara lösningen men om sanningen ska fram så har jag väldigt svårt att släppa taget om mina prylar. Carrie syndromet kräver helt enkelt en Carrie-Closet!



Nu ska jag fortsätta att rensa här i röran.

Puss på er =)


Ge Och Ta!

Min livsfilosofi är att allt egentligen handlar om att ge och ta. Lyckas man hitta den perfekta kombinationen av dessa två ting då tror jag att man blir en lycklig människa. Loggade nyss in på Facebbok och kunde till min stora förtjusning se att en gammal klasskompis från Chalmers hade skickat mig ett meddelande. Superglad blev jag såklart och tänkte på hur kul det är med människor som gör såna där spontana grejer. Kul med människor som bryr sig om andra och är omtänksamma utan en baktanke. Det här med att ge och ta gäller både i kärleks och kompisrelationer. Man måste vårda båda lika mycket och det krävs verkligen två för att det ska fungera. It takes two to tango är ett väldigt bra orspråk när jag tänker efter...
Är du en "giver" eller en "taker"? Själv är jag utan tvekan en riktig "giver".



Puss och Kram =)


What's New Pussycat?

Sitter på balkongen och hör knappt vad jag själv tänker på grund av en massa jamande från grannarnas tomt. Där på andra sidan häcken skymtade jag en liten svart krabat så det verkar som dem har skaffat sig en ny katt. Kattungar som annars brukar vara gudomligt gulliga men när dom jamar så man håller på att få tinitus så är dom inte lika söta längre. Mer störande än söt skulle jag nog säga om den här katten...
Tänker nog dra mig innåt och vila mina öron lite. Blev genast lite mer av en hundmänniska. Hund 1 - Katt 0




Pussy och Kram =)


Sjung Om Studentens Lyckliga Dagar...

Igår var jag och pappsen inne i stan en sväng och jag vet inte hur många olika studentflak som åkte förbi oss. Studenterna var glada, fulla och vevade med armarna till toner av bland annat "Queen". Tanken slog mig att det redan har gått ett år sedan det faktiskt var jag som stod och vevade på ett flak lite sådär smålullig. Lyckliga minnen har jag endast från min egen student men på något sätt kändes det lite sorgligt när jag kom att tänka på den. Tänk att tiden går så fort...





Idag är vädret inte på topp utan titt som tätt duggar regnet. Solen har jag knappt skymtat på hela dagen och det skulle inte förvåna mig om det blir strålande sol hela helgen nu när jag ska jobba.
I och med att jag ska jobba hela den här helgen så har jag haft tre lediga dagar mitt i veckan. Ganska skönt tycker jag, speciellt när man ska ut och shoppa och inte vill trängas med en massa folk och vänta i långa provrumsköer. Igår gjorde jag stan osäker och shoppade även lite nya plagg på H&M. Pappa skrattade bara när jag kom ut ur butiken och han säger alltid att H&M borde skicka julkort/tackkort till mig för att jag är sådan trogen kund. Heter man Persson så stödjer man ju en annan Persson, hehe. Några hundralappar fattigare men desto gladare styrde vi kosan Oves i Sävedalen där det blev en obligatorisk korv med mos, stor mosbricka om jag får bestämma. Nu ska jag bege mig ut i solen som precis tittar fram.

Puss och Kram allihop =)


Back On Bästkusten!

Nu är jag tillbaka här nere i Göteborg efter en kort liten visit uppe i Gävle. Trippen var trevlig som vanligt och jag fick träffa alla sötisar som jag längtat så efter. Känns lite tråkigt bara att jag inte hann träffa min gode vän David som snart kommer hem från Malta. I går jobbade jag för första gången på Liseberg och jag hade en kanondag. Lagret är toppen och mina arbetskamrater är störtsköna. Vi åt en massa glass, diggade till Britney Spears, åt supergod lunch, stekte ute i solen och jobbade även såklart. Första dagen och allt innebar att jag var tvungen att lära mig hitta bland alla grejer och memorera namnen på alla ställen vi ska leverera till. Fick även cykla runt i parken och även köra lite traktor vilket var superroligt. Älskar känslan av att vara inne på Liseberg när inga besökare finns inne i parken. Det är helt otroligt hur en nöjespark kan vara så tyst och stilla.

Var ensam tjej i går på lagret men det gjorde mig absolut ingenting. Två tjejer till kommer jag jobba med men resten är grabbar och det är perfekt för mig. Grabbarna och jag garvade och skämtade hela tiden med varandra så jag tror nog att jag kommer trivas oerhört bra på det nya lagret. Ser fram emot sommaren, speciellt min första lön (hehe).
I dag har jag varit ledig och spenderat hela dagen utomhus. Har rensat i trädgården, solat och ätit en massa frukter och grönsaker. Har gått omkring och mumsat på mango, avocado, tomater och jordgubbar hela dagen så jag har gott och väl fått i mig mitt dagliga vitaminbehov. Tittade förrut på MTV Movie Awards där man fick se en trailer från nya "Twilight" filmen och man kan ju inte säga annat än att Robert Pattinson är riktigt ögongodis. Kings Of Leon uppträdde även med låten "Use Somebody" och det var som orgasm för öronen att höra Caleb sjunga live. Fick gåshud över hela kroppen av hans underbara stämma. En stämma med sug är vad det är...



Snygg och kan sjunga. Oslagbar kombination!

Puss och Kram på er =)


RSS 2.0