Tisdagstenta!

Idag har jag varit i skolan från två till fem och skrivit tenta i lasthantering, lika kul som det låter kan jag lova. Efter dessa mycker givande timmarna tog jag bussen hem och landade sedan här hemma i soffan slut som f*n rent ut sagt.
Ikväll blir det tv och te för hela slanten, det vankas Andra Avenyn och mycket mer...
Till min stora glädje fick jag idag reda på att en av mina favoritserier snart har premiär för sin andra säsong. Den 5:e november är det dags igen för "The Tudors" på SVT1. Superbra, spännande och sexig serie som dessutom bjuder på en massa ögongodis.
Mer kan man väl inte önska sig?



Nu ska jag slå ner röven i soffan och njuta av att tentan avklarad.

Puss och Kram på er =)


Sometimes It´s All You Need To Wear...

Hittade dessa flummbilder som jag tog när jag kom hem från Lisebergsfesten,
dem rosa kaninöronen med fluff och glitter satt såklart fortfarande på huvudet. 
Once You Go Bunny You Suddenly Look So Funny! Se och bedöm själva:








Puss och Kram =)


Cheesy Escape!

Ligger just nu och lyssnar på sånna där riktigt cheesy kärleksballader och myser med tända doftljus istället för att plugga, inte bra jag vet men ibland måste man bara få ha ett sånt där "moviemoment". Medan jag ligger här i sängen och myser så tittar jag samtidigt ut och ser i gatlampans sken att det ösregnar. Detta påminner mig om när jag ibland låg vaken sent om nätterna i min säng hemma i Gävle och gjorde exakt samma sak samtidigt som jag tänkte på framtiden och inte njöt av nuet. Jag blir alltid väldigt sentimental och börjar filosofera kring allt och alla när jag ligger och tittar ut mot en tänd gatlampa när det är mörkt, vet inte riktigt varför...



Pratade idag med Elin och det var väldigt trevligt att få prata en stund. Känns lite konstigt att prata så pass sällan när vi för inte så länge sedan pratade med varandra varje dag. Trots att vi inte längre bor en gata ifrån varandra så kändes det ändå som förr och vi kom såklart in på ett av vårat favoritämne och det är förstås glass. Elin hade varit på affären och sett SIA:s violglass och då tänkt på mig, sött av henne tycker jag. Jag tänker såklart på henne också och alla andra uppe i Gävle men inte bara när jag äter glass. När jag fick beskedet om att jag skulle stanna kvar här nere och börja plugga så blev jag förstås glad samtidigt som jag trodde att jag skulle ligga sömnlös om nätterna och tänka för mycket på det som varit samtidigt som tårarna skulle rinna nerför mina små runda hamsterkinder. Nu har jag haft tur med att det inte har blivit så mycket tårar för min del. Dem kommer ibland men jag tror dem blivit färre eftersom jag trivs oerhört bra här nere. Ibland så tänker jag på hur livet skulle vara om jag hade bott kvar. Hade mitt liv sett annorlunda ut eller hade det varit som det varit dem senaste sex åren? Genom min flytt tillbaka till där allt en gång började har lärt mig att miljöombyten aldrig är fel men trots att man inte vill det och lovar sig själv så tappar man tyvär kontakten med dem man tycker om. Vänner, släkt och familjemedlemmar man tidigare sett dagligen eller ofta ser man numera sällan och dem gånger man ses vill man aldrig att stunden skall ta slut. Man slutar ta folk för givet och uppskattar verkligen den lilla tid man får tillsammans med dem. Detta och mycket mer har jag lärt mig genom att ta mitt pick och pack och flytta från Gävle till Göteborg. Nu befinner jag mig här men man vet aldrig vart jag kommer att befinna mig i framtiden. Kanske jobbar jag på en båt utomlands, i Göteborg, i Gävle eller någon helt annanstans. Oavsett vart jag kommer att befinna mig så kommer alltid ni som betyder mycket för mig alltid finnas med i mina tankar. Nu ska jag sluta fundera och återvända till pluggandet, detta mina vänner är sannerligen den verkliga och bittra sanningen!



Puss och Kram på er alla =)


Things...

Nu har jag och pappa nyss kommit hem från Allum, ett köpcentrum med där dem vanligaste affärerna finns. Eftersom vädret är så jäkla tråkigt så bestämde oss för att gå och strosa lite i affärer inomhus istället för att klampra omkring på stan och bli pisseblöta på köpet. Att gå in i en H&M-butik är livsfarligt för mig eftersom det alltid slutar med ett eller flera inköp för min del, denna gång var inget undantag.
Detta mina vänner blev dagens skörd:



Lila strumpbyxor, supersnygga till svarta skor.




Lila sjal, superstor och supermysig. Har fått dille på lila tror jag.
(En färg som jag annars inte alls har tyckt om).



Mönstrad kjol, behövde köpa mig nåt som inte var svart för en gångs skull...



Svart och brunt läderlookalike armband, lite grabbkänsla men jag gillar det!

Nu ska jag gå och titta på "Stjärnor På Is" och dricka lite varmt pepparmintste och njuta av att jag inte är ute i ösregnet för tillfället.
Hoppas att ni andra får en bra helg.

Puss och Kram =)


Saturday in Style...

Idag har det regnat och varit allmänt grått och tråkigt ute hela dagen så jag har gömt mig inomhus och kollat på fyra avsnitt av en serie som jag upptäckt och blivit helt kär i. Denna serie mina vänner handlar om stjärnstylisten Rachel Zoe och det är mode för hela slanten. Blir helt kär i alla plagg, väskor och gigantiska smycken... Allt är couture och hutlöst dyrt men man kan väl få drömma lite eller hur? Innan jag läste Rachels bok som jag fick i julklapp så hade jag ganska så många negativa tankar om denna kvinna. Jag trodde hon var helt psycho eftersom man genom media har fått intrycket av att hon bantat ner halva Hollywood för att hennes klienter ska bli små kopior av henne själv. Genom hennes bok och denna serie så har man fått se helt nya sidor av henne. Hon är smart, har en känsla för stil som ingen annan, hon är en riktig buisnesskvinna som vet vad hon vill och hon brinner verkligen för sitt jobb. Sina klienter bryr hon sig verkligen om och hon behandlar dem alla som sina egna barn. Det är så fint att se hur stolt hon blir över dem alla, nästan tårögd blir hon när hon ser hur nöjd personen som hon stylat blir. Barn har hon inga men hon har en man som hon varit tillsammans med sedan hon var 20 år, hur gammal hon är nu är det typ ingen som vet men man ju säga att ett X antal år har gått. Hennes man spenderar hon alldeles för lite tid med eftersom hon konstant arbetar. Till sin hjälp har hon två assistenter, Taylor och Brad. Brad är sååå söt och har en cool och egen stil medan Taylor är den sista som jag skulle anställa. Hon är arrogant, självisk, osocial, halvt störd, känslokall men hon har snygg stil. Taylor är den som bestämmer på kontoret och bossar konstant över Brad som slaviskt måste lyda hennes minsta vink. Brad som tidigare har arbetat för Vouge där det var stelt och tråkigt vill nu prata och ha roligt när dem jobbar men Taylor som vill ha sitt "space" säger bara "håll käften" eller går sin väg när han pratar. So much drama! Om ni gillar drama och mode så är detta serien för er.
Kolla in detta klipp med det första avsnittet, sen kanske ni är lika fast som jag:

http://www.youtube.com/watch?v=GJhIGOCx-pI



Puss och Kram på er allihop =)


En Björn Och Ett Tomt Bankkonto!

Idag har jag varit ledig från skolan så dagen till ära spenderades på stan då shopping var det enda som stod på schemat. Tog bussen in runt ett tiden och gick gata upp och gata ner i hopp om att finna nåt snyggt. H&M hade 10 % på allt för clubmedlemmar så det hela slutade med lite väl många köp för min del därifrån. Har nog gått i alla H&M som finns i Göteborg men sen hittade ju jag allt jag letade efter och lite till.
Dagens skörd blev: två svarta klänningar, lila tröja, petrolgrön tröja, svart linne, lila strumpbyxor, svarta strumpbyxor, svarta strumpor, puderrosa sidentrosor, två par vantar, mönstrad tunika, silverring med svart pärla och boken "Det Svarta Spelet" av Daniel Nyhlén. Detta mina vänner resulterade i en mycket nöjd och glad Frida men dessvärre också i ett ganska så stort hål i plånboken. Skit samma för ibland får man faktiskt unna sig lite saker, jag har ju faktiskt kvar lite lön från i somras att spendera. När jag var klar med alla klädinköp skulle jag gå in på Akademibokhandeln och införskaffa mig boken som jag till slut köpte. Innanför dörren stod en äldre herre och han hälsade så glatt på mig och bockade sådär hövligt som man gjorde förr i världen, kände att jag nästan ville niga men jag struntade i det eftersom det inte riktigt känns som JAG. I stället för att niga sa jag bara glatt "hej" tillbaka och kunde sedan konstatera att denne man inte var någon mindre än mr Björn Hellberg som är med i "På Spåret" med Ingvar Oldsberg. Björn var där för att signera sin nyaste bok, en deckare som min käre far har upplyst mig om.



Efter att ha stött ihop med Björn kände jag mig ganska så nöjd med mitt stan-besök och begav mig i stället bort mot min farfar vid Heden där även pappa väntade. På väg till farfar så såg jag den sötaste kille jag sett på mycket länge. Där gick han, ögongodis för hela slanten längs Avenyn och hade ingen aning om att han gjorde min dag. Detta kanske var en sån där toppendag som man inte har så ofta men som man ibland belönas med, 
Maybe it´s Karma?

Puss och Kram på er mina kära läsare =)


En Dagens och En Gårdagens!

Igår var jag på festen som jag laddat som tusan inför och det var ingen mindre än Lisebergs finalfest för sina anställda. Kvällen började inte så värst bra med att bussen inte dök upp så jag fick vänta en hel jäkla timme innan jag kunde bege mig in mot Korsvägen. Väl vid Korsvägen så sprang jag hela vägen bort till lagret, slog nog personligt rekord på den sträckan. På lagret var alla goa gubbar redan samlade och dem hade släckt ner, tänt massa ljus och dem bjöd på en massa öl, cider och vin. Drack en ny jättegod ny cider som smakde svartvinbär/lime, lite som Läkerol smakade den men den var supergod. Efter ett X antal glas cider och vitt vin begav vi oss ut för att titta på finalfyrverkeriet som verkligen var påkostat, hela Lisebergs årsbudget flög åt helvete. Efter fyrverkeriet begav vi oss mot Magasinet på köpgatan där det var dags för diplomutdelning till dem som jobbade på shopping-avdelningen. Inne på Magasinet fick vi alla rosa, fluffiga kaninöron med glitter på och dessa satt på hela kvällen/natten. Med kaninöron på huvudet begav vi oss alla mot Lisebergshallen för buffé och dans. Vi blev placerade efter avdelningar vid långbord och sen blev det kaos när det var buffédags. Folk var som galns och det var en tjej som tog ett sånt jäkla matberg på sin tallrik att jag inte kunde hålla mig utan sa detta till min bordsgranne (kanske lite för högt dock...)
Lisbergshallen hade pimpats supermysig med sidentyger i taket som var belysta i alla möjliga färger och gigantiska kristallkronor överallt. Efter maten tog dem bort borden och salen blev istället till ett gigantiskt dansgolv. Efter att ha sväng lite på röven så kände i alla fall jag och Emma oss nöjda när vi satt ute och tog luft så vi bestämde oss helt enkelt för att åka hem lite tidigare. Vi båda hade hamnat i en smärre matkoma och det hela blev inte bättre då en kille sprang ut och spydde ner en buske framför oss. Efter att killen hade lagt en pizza så kände vi oss nöjda och gick ut genom stora entrén och tackade för den här gången och säsongen. Nu är parken stängd men vi båda bestämde att vi måste gå dit nån gång under jul och hälsa på alla sköna människor som vi båda lärt känna, tror med säkerhet att jag kommer sakna alla jättemycket. Förrutom människorna så kommer jag även sakna vår kära glassfrys som försåg oss alla med gratis glass i alla dess former. Till min stora besvikelse så glömde jag även min kamera hemma och jag som hade lovat er läsare och mig själv att jag skulle ta en massa bilder på festen, fy skäms på mig säg! Hann däremot ta en liten bild på mig själv igår innan jag stack och även i morse innan det var dags för skolan. Inga "Dagens Outfit" bilder direkt men ni får bedömma själva:



Innan gårdagens party...



Sliten var man imorse så dagens outfit fick bestå av svarta leggins, klänning, gummistövlar och en rosa plysch-jacka som grädde på moset!



Mina Viking-stövlar är kanske den bästa investering jag har gjort på länge med tanke på att det nästan regnar lika mycket i Göteborg som i London, denna dag var inget undantag.



Mera rosa plysch... Plysch Is My Middle Name!



Kvällens läsning.

Puss och Kram på er allihop =)


Bill & Bull

Hittade den här supersöta bilden på Jossis och Lillis blogg. Har alltid tyckt att dem ser ut som tvillingar och denna bild bevisar att dem i alla fall är ganska så lika, eller hur?
Brother from another mother you know!

Jossis och Lillis Blogg: http://sailorettes.devote.se/



Sockersöta Sailorettes...

Puss och Kram =)


MysPys!

Idag har regnet vräkt ner hela dagen och jag har bara känt för att åka hem från skolan och lägga mig i ett varmt bad i stället för att ha åtta timmars lasthantering. Nu sitter jag här och har bestämt mig för att bli inne hela kvällen tillsmanns med pappa, myskläder, glass, pepparmintste och en massa doftljus. Skiter i att göra stan osäker ikväll utan tänker i stället gömma mig ifrån höstmörkret inomhus... Nu känner man verkligen att det har blivit mörkare och kallare ute och jag kan inte göra annat än att längta till nästa sommar. Tycker att det är lite mysigt med höst och vinter men ibland kan jag få nog av den här skiten, speciellt här nere i Götet. På tal om Götet så har vi haft celebert besök här nere bestående av självaste BlondinBella som är i Göteborg för att medverka i SVT:s program "Debatt". Idag skulle hon däremot passa på att gå på stan och kolla in shoppingutbudet och käka lite luch medan hon ändå var på visit i goa Götet. Kunde till min stora förtjusning (NOT) i dagens METRO läsa om att hon hade fått supermånga tips på bra caféer här nere och hon ville gärna ha sällskap av några läsare när hon skulle käka. Förrutom att berätta om hur mycket hon älskade Göteborg så tyckte hon också att det var lustigt att vi här nere säger kaviaaar och Partille-Johnny istället för Discoturk. Den där Bella alltså, ibland kan man ju undra om hon E go i hela hövve eller? Hoppas att ni andra får en bra och mysig helg för det kommer i alla fall jag få!



MysPys Persson - That´s Me...

Puss och Kram på er alla =)


Högt Över Havet...

Idag har jag trippat runt i mina nya älskade ankelboots på cirka 10 cm i skolan. Som många redan kanske känner till så är jag absolut inte van med att gå i skor med klackar men jag tycker att jag börjar få ett ganska så bra grepp om det. Efter allt trippande var det skönt att sätta sig på bussen och åka hem.



Likt Arja var jag idag också "Högt Över Havet", en liten bit i alla fall...

Denna skoldag har inte varit så speciellt ansträngande men imorgon får vi nog alla bekänna färg när vi ska ha lasthantering från klockan 08.30-17.00! Vår lärare räddar dessa lektioner som egentligen int eär superroliga men eftersom han är det, han = Thomas Olsson Neptun som är en göteborgsk version av vår allas favorit Jan Westmyr. Med dessa ord så förstår ni nog alla hur härlig denna man är...
Går alltid runt i kavaj, helst tweed och en fluga knuten runt halsen. Vilken snubbe alltså...
Efter skolan så har jag ätit glass, tvättar kläder, sorterat kläder, hängt upp kläder och nu så har jag slagit ner röven framför datorn. Vad har ni själv pysslat med idag? Längtar som en tok till helgen då det blir party för hela slanten. Imorgon blir det nog med skolan så det blir utgång på lördag och på söndag ska jag på Lisebergs stora finalfest för alla dess anställda. Kameran skall med så det blir lite bilder upplagda här senare på bloggen, håll utkik om du är nyfiken.

Ha de gött allihop!

Puss och Kram =)


Never Again?

Har nu tre veckor på rad varit ledig varje måndag. Superskönt men det börjar kännas som om veckan helt plötsligt hade två söndagar. Pratade med Elin igår och hon tyckte att alla hennes dagar kändes som söndagar så jag skall väl inte klaga. Tänkte idag när jag var ute och gick på hur mycket som har förändrats sen vi tog studenten. Mycket har förändrats fast det ibland inte känns som det. Människor har flyttat, bland annat jag och börjat om på ny kula. Varje dag så tänker jag lite på det som varit och någonstans inom mig så tror jag att det en dag ska bli som det har varit under mina sex år i Gävle. Att inte cykla till skolan med Elin, att inte träffa Emma vid skåpen, att inte träffa klassen innan man började och snacka en massa skit, att inte ha filmkväll med "gänget", att inte gå nere och strosa på stan med Emma på håltimmarna, att inte fika på Coffeehouse by George med Emma då det var pannkakor i skolan och alltid beställa samma pastasallad med kalkon och keso, att aldrig mer cykla och titta på när SPA har innebandymatch, att aldrig gå till Krysset med Elin och köpa glass för att sedan svulla framför Sex and the City. Dessa saker och många andra är nåt som jag ibland kan sakna. Saknar ni också ibland den tid som har flytt?

Nu ska jag återvända till nutiden och lämna dåtiden för ett tag i alla fall. Ska titta på "Färjan" på kanal5 och förbereda inför en lång skoldag imorgon.

Ha det så bra allihop!

Puss och Kram =)


This Boots Are Not Made For Walking...

Idag hämtade jag ut ett paket på posten innehållande ett par bruna skinnboots som jag hade beställt. Bootsen var snygga men hade en stor repa i skinnet på framsidan, lite hårda i materialet var dem också så det var bara att skicka tillbaka dem. Synd men nu är det ju tur att jag har så pass många par skor att jag faktiskt kommer klara mig bra utan dem. Har blivit helt såld på boots i MC-modell, sköna och snygga på samma gång. Den kombinationen är ju ganska oslagbar när jag tänker efter...
Vad tänker ni själva ha på fötterna nu till hösten och vintern?
Nu ska jag tvätta bort sminket och snart försöka sova, ska upp tidigt imorgon och slutar inte förrens klockan 17.00, ganska så pissigt när det är fredag.
Hoppas att ni alla får en bra helg.

http://www.youtube.com/watch?v=7OU7Nezg7Ls

Puss och Kram =)


Pictures By Persson

Här mina vänner kommer lite bilder som jag lovat er, dessa är däremot tagna med min gamla kamera. Har tyvär inte hunnit ta några bilder med min nya kamera än men snart så skall det bli andra bullar och det kan jag lova. 
Lovade ju er lite mer bilder här på bloggen så nu får ni hålla till goda med dessa bilder från min nya klass första gemensamma segling som vi hade för några veckor sedan.
Detta var också min första segling, har tidigare bara åkt motorbåt.
Enjoy:













Bilder By Frida Persson...

Puss och Kram på er alla =)


RSS 2.0