Seg som en råtta och klockan är åtta!

Ligger hemma med huvudvärk och är allmänt jäkla seg. Har bestämt mej för att skita i nattinnebandyn och tänker istället ägna kvällen åt att kolla på tv och svulla i mej massor av glass. Det blir idol och texas pecannötglass för hela slanten men det är inte helt fel det heller! Hoppas att jag känner mej piggare imorgon för då ska vi göra julfint hemma och jag ska försöka pallra mej upp för att titta på första avsnittet av julkalendern...

Trevlig helg på er alla =)


Screw You

Yes, Las Vegas time! Skiter i pluggandet nu jävlar blir de tv för hela slanten...
Screw you provhelvete!


Huvudvärken från Helvetet!

Idag känner jag mej helt jävla slut om jag ska vara ärlig. Skolan va sådär ansträngande, alla som ville fick en student t-shirt av söt-Johanna och engelskatestet fick jag göra hemma om jag ville. Trots detta har jag fått huvudvärken från helvetet och jag kan inte lägga mej ner och vila än för jag måste verkligen plugga till geografiprovet imorgon. Har inte ens börjat men jag känner mej själv... snart börjar Will & Grace och That 70´s Show och detta lockar mer än hundra sidor om kartor och befolkning. Ulrika gjorde mej glad idag då hon sa att jag var gullig i håret. Mitt hår måste ha växt så det knakar för nyss hade jag jättekort men nu tycker jag faktiskt att det är ganska långt. Ute har det snöat nästan hela dagen men nu har det börjat komma regn istället, Gävle blir allt mer likt Göteborg så det är skrämmande...

Klassen var inte helt komplett idag utan de va allt en del som hade drabbats av den vid det här laget välkända prov-sjukan, hehe! Kände själv starkt för att själv stanna hemma men jag får så dåligt samvete och så tror jag att jag missar jättemycket. På geografilektionen fick vi en massa stundent information och det verkar som typ det bara är jag och några till som är pepp inför kryssningen. Jan den söta berättade om för mycket länge sedan (citat av Jan) när han själv tog studenten. Han påstod även att det kommer kosta oss alla cirka 10 000 kronor för alla grejer runt studenten. Jan var väldigt stilig och välklädd i kostym på grund av att han trodde att rektorn kunde dyka upp på lektionen men det gjorde han inte. Igår frågade jag Jan vad ordet "imbecill" betyder, fick detta förklarat av John och att det betyder att någon är dum i huvudet eller allmänt puckad. Jan ville inte berätta men sa att det är något som han är! Absolut inte sa jag och tyckte så synd om honom. Ibland känns Jan som en liten bebis som man bara vill ta hand om och baka en massa goda kakor åt, bjuda honom på tonvis choklad och läsk eftersom han älskar sötsaker. Bebis eller inte men fantastisk är han allt den där Jan...

Ha de gött och lycka till med provplugget ni andra stackare =)

DJ No No

Tänkte precis på Mister DJ i caféet. Vilken skiva och vilken trance-håltimme han bjöd oss stackare på. Sara den stackarn fick ont i huvudet och både Fanny och Amande klagade men ack nej. DJ skruvade bara ner volymen för att senare höja som f*n. Till slut bytte han till radio och då sa söt Elin att hon saknade hans himelska remixer... hehe!

Vilken stjärna ändå den där DJ:n =)

Tisdag = Tv-kväll

Sitter vid datan o kollar runt på diverse bloggar o hemsidor så som www.hemnet.se
Kan inte hjälpa det men jag bara älskar o kolla in feta hus o flotta våningar, bara drömma sej bort ett tag. Tänk när man själv ska skaffa lägenhet o inreda den. Gud va kul! Jag kan fanimej strosa omkring på IKEA i flera timmar o planera hur man själv skulle vilja ha det i sitt eget hem. Min första lägenheten hoppas jag är i Göteborg dit jag tror att jag kommer flytta tillbaka. Det känns lite konstigt att man kanske kommer flytta ifrån Gävle snart o lämna alla man känner här kanske för gått. Efter studenten vet jag att alla som jag har tagit för givet att jag har i min närhet inte längre kommer att finnas till hands, lite sorgligt känns det tycker jag. Har lovat mej själv att försöka hålla kontakten med alla men man får la se hur bra det går.

Ikväll blir de en välförtjänt kväll framför tv:n. Det blir Desperate Housewives, Ugly Betty, Skenet Bedrar och Andra Avenyn. Andra Avenyn e en serie som jag tidigare hatat men blivit helt fast efter bara två avsnitt. Jg kan inte sluta titta för jag vill hela tiden ha reda på vad som ska hända i nästa avsnitt. Skenet Bedrar e en serie som jag också älskar, en sån där über-engelsk som alltid tycks fashinera mej. Just nu känner jag seg som en råtta så därför tänker jag unna mej en kväll framför tv:n för imorgon väntar prov-plugg o det känns ju ännu segare tycker jag!

Adios Amigos =)

Hej mitt vinterland

Helgen är över... fan! Stockholm var underbart med pappsen o company. Lite shopping blev de allt men de va kul o bara gå omkring o fönstershoppa. Älskade NK:s julskyltning och vårt hotell. Har ätit som en häst den här helgen. Middag på Heléns krog o hotellfrukost som hette duga, svullade som en gris på bacon o dylikt. Idag va det back to school o jag kände mej så trött o sliten. Ute var det grått o tråkigt när jag vaknade men Vakna med The Voice piggade upp. Senare på förmiddagen började det att snöa! Älskar snö o den varma känsla jag får inombords när jag ser de bulliga flingorna som singlar ner mot marken. Marken o min svarta jacka täcktes snabbt av snö och det var dags för webdesign på Polhem. Satt o slet med min hemsida till halv fem tills det var tid för hemgång mot Sörby. Var ensam hemma ett bra tag o passade på att sätta på en julskiva på högsta volym. Wham! med Last Christmas e en låt som fortfarande får mej i rätt stämming o får mej att tänka på glögg, pepparkakor, lussebulllar, knäck, snöbollskrig, snöänglar, snögubbar, pulka, julgran, paket, en sprakande brasa o vår alldeles egna gävle bock. Älskar vintern o allt som hör den till. Ibland kan det bli lite väl kallt här uppe för en föredetta göteborgare som jag men då värmer jag mej med min stora men varma pälsmössa, björn f***a som mamma kallar den, hehe. 

Ha de gött =)

image19


Det går som på räls...

Idag har jag varit hos tandläkaren och skaffat tandställning. Skulle egentligen ha fått en redan i sjunde klass men jag måste har varit bortrest den gången så då trodde de att jag inte villa ha. Klart det inte e så kul o skaffa tandställning nu men jag måste tänka på att om jag senare i livet skulle behöva kommet det då att kosta mej minst 15 000 kronor! Helt sjukt så jag gör det nu istället. Hoppas bara inte att folk kommer att tycka att jag ser ut som jordens största tönt... själv tycker jag inte att den syns så mycket och den känns mindre som tur e. Hade världens ångest imorse innan jag gick till käftis, kändes som världens undergång för en liten tandställning. Vilket radarpar ändå... Jag o min nya tandställning!

Nu har jag inte bloggat på ett tag men jag lovar att jag ska bli duktigare. Ska skärpa mej rejält... På fredag bär det av till Stockholm med lillasyster Mimmi o min goa göteborgare till far. Vi ska fira pappas femtiårsdag genom att bo på hotell o förhoppningsvis shoppa järnet. Ska självklart spana efter kändisar när man kommer bo så nära Strandvägen o kommer rapportera om mitt äventyr i kungliga huvudstaden.

Ha det bra alla där ute. Simma lungt =)


Krambjörnar och Kustbevakare =)

Idag har det varit en lång och seg skoldag. När det var dags för hemgång var det helt mörkt ute och det känns som om dagarna bara flyger förbi. Snön som kom har stannat kvar och jag hoppas att det blir en vit vinter i år och inte en fylld med slask, e så trött på den där skiten efter alla jular nere i Göteborg! Den här tiden på året blir i alla fall jag lite latare. Det är ju så skönt och bara komma hem, dra på sig dem ljusblåa fårskinnstofflorna o bara slappa framför tv:n med en kopp te. Det mina vänner e väl ändå livet? Har som många känner till en hylla med Krambjörnar ovanför min säng. Dessa har på senare tid bara suttit och samlat damm så idag städade jag hos dem o gav dem lite uppmärksamhet. Dem tycker väl inte om mej längre! Jag som tycks ha glömt bort dem men de ska veta att jag fortfarande tycker att dem är världens sötaste och att jag tycker om dem lika mycket nu som när jag var liten. Ikväll e de mycket på tv o jag ska bland annat titta på Kustbevakarna o Insider. Tycker om program som visar hur puckade vi människor och speciellt svenskar kan vara. man känner sig så lycklig nåt speciellt när Robert Ashberg avslöjar någon porrkung eller när kustbevakarna tar fast någon för sjöfylla, skadeglädje tror jag det kallas för hehe... Imorgon är det äntligen fredag. Hoppas på att något kul kommer att hända för kyckling på fredag e inte det enda som jag vill ha!

Trevlig helg på er alla =)


image21


Jag + Krambjörnar


Prov och Presentpanik!

Idag hade vi svenska nationellt prov i FEM timmar! Satt hela tiden ut o kan inte fatta att jag satt stilla så länge, fick ju fasiken trä-smak i arslet... Provet gick sådär, jag hade ingen inspiration för fem öre när jag satt där så den som lever får se hur det gick. Imorgon är det den muntliga delen som ska göras. Ett fem minuters tal så jag hoppas det går bättre. Håller på o funderar lite vad man ska ta o önska sig i födelsedagspresent o julklapp. Tycker det blir svårare o svårare för varje år som går. Har på känn att Emma kommer att bege sig till "Lusthuset" o inhandla något åt mej till födelsedagen! Skulle tycka de va kul med en ny klocka... Har spanat in en D&G på NK som e snygg. Eller två förresten men en vet jag att jag kommer att tröttna på men den e så snygg i alla fall för tillfället men om några år vete fan. 


image15



Något kul smycke e alltid trevligt att få. Hermés armband är riktigt trevligt men lika trevlig e inte prislappen! Snyggt e de i alla fall. Ähh har ju lite tid att tänka på men det närmar sig med skrämmande steg. Vad önskar ni er för något?


image17



Helgens händelser!

I lördags var jag o såg Miss Li på Spegeln och hon ägde verkligen! Hon va så söt o bra så jag blev alldeles till mej. En lyckad spegelpremiär helt enkelt... Kvällens riktiga stjärnor va ett par som amatör dansade till tonerna av Miss Li. Vilket drag o vilken show de bjöd på. Vilket fotarbete o jag undrar hur mycket Mariestad de hade druckit. Nöjd efter lördagens eskapader gick ställde jag klockan på söndagmorgon för att gå på gudstjänst i Livets Ords kyrka "Trädgårdskyrkan". Det blev jag, Lilli, Angelica och Martin som gick dit, nyfikna, fulla av förväntan och lite rädda om jag ska vara helt ärlig! Inne i kyrkan blev vi völ bemötta och alla skakade hand med oss, tydligen trodde dem att vi först kom från Bollnäs församling men vi sa att vi kom från Vasaskolan o va där på studiebesök. Svante Rumar var bortrest så det va en annan pastor o Bollnäs pastorn som predikade. Eftersom det var fars-dag va kyrkan inte fullsatt men det räckte för min del. Gudstjänsten började med böneämnen som dagen till ära var följande:
Kristna runtom i världen som satt i fängelse på grund av sin tro,
Att judeförföljelserna måste sluta och stackars Gösta som hade problem med njurarna.
Vi fick be för dem alla och sedan började att ungt killband från Uppsala att spela på scen och alla stämmde in i Jesus-sångerna. Alla kunde texterna utantill utan vi förstås så för våran skull togs det fram en projektor där texterna visades, snällt av dem tycker jag...
Raden bakom oss satt en kvinna som började tala i tungor, det lät som afrikanska och allt jag kunde urskilja på svenska var Jesus, Amen och Halleluja!
En efter en började tala i tungor och skrika Halleluja för allt pastorerna sa. Kändes lite konstigt och bevittna detta men nu i efterhand känner man sig nästan immun.
Summan av kardemumman kan man säga är så här:
Dem var alla jättetrevliga, speciellt Roland som bjöd oss på fika och lät oss ställa massvis med frågor. Trots detta så kan jag inte sudda ut alla konstiga bilder och uppfattningar jag har om just Livets Ord och känner att det inte är något för mej. Robert Ashberg och "Insider" har satt för djupa spår...

Ha det bra alla där ute =) "Glid i frid"


Miss Li på Spegeln

Ikväll ska jag gå på min första spelningmed Miss Li... trodde från början att det inte alls va min typ av musik men människan e ju jättebra. Har aldrig heller tidigare varit på Spegeln så det känns extra spännande!

Den här helgen känns på något sätt som väntan inför dommedagen. Svenska nationella prov väntar och jag är så nervös. Imorgon ska jag o en nyfiken skara gå på gudstjänst i Trädgårdskyrkan (Livets Ord). Detta görs främst i skolfyfte o jag vet inte alls vad som väntar. Trots att jag bor på samma gata har jag absolut ingen aning om vad som försigår där inne! Livets Ord har jag i alla fall en ganska negativ bild av men jag ska gå dit o vara så öppensinnad som det bara går. Ska förhoppningsvis få en intervju med pastor Svante Rumar som annars bor i Uppsala. Livets Ord... sekt eller inte, det ska jag ta reda på!


Vad som hände på gudtjänsten kommer jag skriva om så håll utkik!

Ha en bra helg =)

Musik + Plugg

Lyssnar på iPod i KOSS lurar o försöker plugga lite smått. Utan musik skulle jag inte klara mej och skulle dö av tristess. En perfekt kombo helt enkelt, musik+plugg! Ikväll blir de Kustbevakarna Väst, kan bara inte missa då de sätter handbojor på en galen göteborgare som ber dem dra åt helvete! Insider med Ashberg får man la också ta o checka in... hoppas bara det är lika bra som förra veckan. Då avslöjades det vem som ägde sidor som Knullis.com och Snuska.com! På dessa sidor visade det sig att minderåriga flickor låg ute och dem hade absolut ingen kontroll över bilderna... Nästan alla sidor ägdes av göteborgare och jag antar att det är som min pappa säger, "Det finns mer torsk uppe på land än i havet här i götet". Sjuka jävlar säger jag bara... det värsta va att det va flera stora företag runtom i Sverige som hade anställda som ringde samtal och betalade SMS-avgifter till just dessa sidor på arbetstelefonen, en telefon som kommunen äger och som vi skattebetalare är med och bekostar! Ska det verkligen vara så att vi ska behöva vara med och betala tjänster till en sida som Knullis.com och därmed också stödja barnpornografik? Förjävligt tycker jag... Från något tragiskt till en låt jag blir extra glad och partysugen av just nu:

BONAFIED LOVIN - CHROMEO



Rädda torsken i havet, INTE på land!



image13





Las Vegas Babe!

Kollar just nu på Las Vegas. Jäkligt bra serie som jag har börjat tycka om mer och mer. Skådisarna e de ju inte heller fel på. Tror inte jag e den enda som tycker att Danny McCoy (Josh Duhamel) e så jäkla het... eller?

See for yourself!


image10



image12

Studentmössa eller badmössa?

Har efter många om och men lyckats provat ut en studentmössa. De va så jäkla mycket att välja att jag blev både stressad och förbannad. Du kunde fanimej välja på tre olika typer av mössor, tre olika tyger innuti, olika färger på stenar, brodyr, band, tröjor, glas, trosor, kalsonger, byxor och guldöverdrag till din studentmössa som du också kunde använda som badmössa! Helt jäkla sjukt och tjejerna som skulle hålla i allt kunde man ta seriöst eller oseriöst, de va bara att välja och jag valde att ta dem totalt jäkla oseriöst...


image9



Student 2008 e ju fanimej vi. Kan inte fatta det riktigt. Vad ska man göra sen? Har väl en liten aning men man kan ju inte bli annat än stressad om man tänker på vilka viktiga beslut man snart måste ta! Tänk när man ska ha återförening med sina gamla klasser, va kul o se vad som hände med alla. Lika kul e de väl inte om man själv blir den där misslyckade jäveln som alla tycker synd om...

Nej, misslyckas tänker jag inte göra utan jag ska skaffa mej en bra utbildning, ett jobb som jag trivs med och som just jag är jävligt bra på!
Ska fortsätta plugga till provet imorgon, försöka i alla fall, hehe.


Puss och Hej leverpastej =)

Provsjukan!

Idag vaknade jag och kände starka symtom av provsjukan, två prov imorgon och en helt onödig skoldag. Det är ju som upplagt för att det får bli en dag hemma ägnad åt plugg. Tänkte ändå palta mej iväg till skolan till klockan 3 för att prova ut studentmössa! Känns helt jäkla overkligt att snart vi ska ta studenten. Vi blir ju typ vuxna... Ibland känner jag mej väldigt vuxen och ibland absolut inte. Ett bra exempel på detta är att jag fortfarande älskar Astrid Lindgrens alla filmer, Disney filmer och barnprogram så som "Trasdockorna" och "Mumin".

image7                        image8


Just nu så snöar det för fullt utanför fönstret och det får mej att tänka på julkalendern. Undrar vad årets kommer att handla om? Det är ännu en grej som gör mej lite mindre vuxen, jag tittar fortfarande på julkalendern! Jag kan ju erkänna att dem va bättre förr men det är fortfarande mysigt att kolla. I alla fall på första avsnittet. Mina absoluta favoriter genom tiderna är dessa:

MYSTERIET PÅ GREVEHOLM -1996

JUL I KAPERNAUM -1995

PELLE SVANSLÖS -1997

NÄR KARUSELLERNA SOVER -1998

SUNES JUL -1991 

TROLLTIDER - 1979 och 1985


Nu e de inte långt kvar till december o jag hoppas att det blir en vit vinter i år och inte en massa slask. Har redan inhandlat en chokladkalende o jag längtar tills jag får öppna chokladbit nummer 1. Börjar få lite små-panik över julklapparna som måste inhandlas. Tycker det är roligt men svårt att köpa till andra men som tur e har jag lite tid att fundera ut något bra att köpa till alla...

Nu får jag allt se till att börja plugga o inte sitta här o skriva. Ha de gött =)


Lussebulleglass, matchmaking och en massa plugg!

Idag känner jag mej som en nerklubbad säl! Jag känner mej helt slut som artist och inte nog med det så har vi två prov den här veckan som jag bara måste plugga till. Som vanligt lockar "Ugly Betty" och "Desperate Housewives" mer ikväll än vad pluggning gör. Ute är det regnigt och grått... känns lite som att snö hade varit mysigare. Kände mej sugen på lussekatter på lovet men blev snabbt avtänd då jag såg GB Sandwich med Lussebulle smak, usch! Vågade inte smaka men jag kan tänka mej att den inte smakar hallontårta.

image5
KAN DETTA VERKLIGEN VARA GOTT?



Sista lektionen hade vi geografi med allas vår egen Mr Jan Westmyr. Lektionen skulle vi ägna åt provplugg men jag, Julia, Hanna och Johanna satt och pratade om trevligare saker. Passade då på att fråga Jan om han hade någon fjälla där hemma men han bara skakade på huvudet och sa att det är ju ingen som vill ha honom... Han såg på ledsen ut och jag kunde inte låta bli att tycka synd om honom!

Vägrar däremot att acceptera detta och söker nu efter en tjej åt Janne. Vet du någon singelkvinna som söker efter en man i sina bästa år, runt 50+? Hör av dej i sånna fall...
Hoppas verkligen att Jan någon dag kommer att hitta någon trevlig tjej som vill dela livet med honom och att de kommer leva lyckliga i alla sina dagar.

Kärlek åt folket// Love Frida!



image6


90-talet återvänder...

På lovet har jag läst så mycket skvallertidningar att jag kan konstatera att 90-talet är hetare än någonsin. Inte nog med att Spice Girls ska återförenas nu ska även Ace of Base och Aqua ut på turné. Tycker tragiskt nog om alla tre grupper fortfarande men undrar om det kommer funka lika bra den här gången?


image15      

                                                                    Ace of Base

    image16

                                         AQUA

Såg för första gången i lördags Spice Girls nya video, Davids otrohet må ha stärkt Beckhams förhållande men inte gett Victoria en bättre sångröst. Geri har tränat rejält efter graviditeten och gör verkligen allt för att visa sitt nya sex-pack i videon. Emma e fortfarande docksöt och Mel C är väl den som egentligen kan sjunga och som inte har blivit mamma. Trots denna ljumma comeback kan jag inte förneka att Spice Girls var mina största idoler!
 
Spice Girls för mig var minimala kläder på kroppen och gigantiska skor på fötterna, köpte säkert tiotals par platåskor för att Spice tjejerna hade det. Nu i efterhand om jag tänker efter så la jag säkert ut en förmögenhet på bara Spice Girls prylar. Jag köpte skivor, filmer, Spice-bilder, pennor, tröjor, nyckelringar, godisklubbor och Girl Power parfym.

Ace of Base, Aqua och Spice Girls har flertalet hitlåtar bakom sig och jag tvivlar på om de någonsin kan toppa de gamla klassikerna med nytt material. Klassiker så som "Barbie Girl", "All that she want´s" och "Wannabe"är och kommer förbli låtar som vår generation sent kommer att glömma!

http://www.youtube.com/watch?v=WcAlA4iY_kY

SPICE GIRLS: Då

image13


SPICE GIRLS: Nu


image14


Halloj!

Back in Bloggvärlden!

Tänkte ge det här med bloggandet en andra chans... förra gången gick inte så bra. Var som de flesta hängiven i början men tröttnade snabbt. Kände att man måste leva ett as fränt och spännande liv för o dela med sig på en blogg o inte leva ett vanligt Svensson-liv som just jag! Men va fan... jag hoppas kanske att man e lite intressant ändå?
När jag var liten skrev jag alltid dagbok o det va skönt o skriva ner sina tankar. Varje vecka va de nån ny kille man va kär i, Aqua eller Spice Girls hade kanske en ny låt? Japp allt skulle skrivas i dagboken. Bloggen tänkte jag skulle ta min forna dagboks plats, den kanske inte är blommig med parfymerade sidor och guldigt lås men jag hoppas bli lika flitig på att skriva i den!

Ha de gött =)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0