Snabbis!

Dags för en liten snabb uppdatering här på bloggen. Dagen inledde jag, Elin, Cecilia och Anna med en lunch vernissage på Konstcentrum där vi kollade in våra vänners verk. Mäkta imponerad blev i alla fall jag som knappt kan rita en streckgubbe. Snart ska hela gänget åka ut till Engeltofta och kolla på alla fina människor som i dag ska på studentbal. Tänk att det var ett år sedan det var vi som klädde upp oss till tänderna och slog klackarna i taket. Utanför fönstret är det näst intill storm och jag tycker verkligen synd om alla baltjejer som gjort sig så fina i håret, måste kännas helt bortkastat. Kameran kommer i alla fall få följa med och bilder kommer såklart komma upp här lite senare på bloggen.



Puss och Kram allihop =)


Vart Tog Den Söta Lilla Flickan Vägen?

I bland undrar jag varför jag fortfarande bloggar. Svaret är såklart för att jag gillar alla er läsare så mycket men jag visar det på ett väldigt dåligt sätt i och med att jag är värdelös på att uppdatera. Tänkte byta blogg-strategi från och med nu och i stället för få och långa inlägg köra på korta men intensiva. Inte så dumt tror jag när man tänker efter...
Nu befinner jag mig uppe i Gävle och lever livet som det en gång var. Hela min vistelse här uppe känns som en "Trip down memory lane" och det är både kul och ledsamt på samma gång. På söndag ska jag åka hem och jag vet redan nu att det kommer kännas tråkigt att säga hej då till alla. Farväl är nog det jobbigaste som jag vet och jag blir alltid lika illa till mods. Måndag morgon ska jag jobba mitt första pass på Liseberg för den här säsongen. Tycker faktiskt att det ska bli roligt att börja jobba och jag håller verkligen tummarna för att även denna säsong blir supertrevlig. Nu ska jag äta lite glass och måla mina naglar. Lovar er alla bättre uppdatering härdanefter.



Puss och Kram =)


Fäbodjäntan!

Sitter för tillfället i stugan och bloggar lite grann. Kollar samtidigt på senaste Gossip Girl avsnittet på datorn och äter naturgodis. Kommer leva det lite enklare livet nu under två dagar och det ska bli riktigt skönt. Stugan har sjötomt så här ska det fiskas och paddlas kanot, något som jag älskar att göra. Jag kanske inte ser ut som den typiska Skogsmulle-tjejen men jag älskar verkligen att vara ute i skog och mark. Att kunna njuta av närheten till vattnet är något som man bara gör några gånger per år. Under vinterhalvåret när allt är mörkt och trist så drömmer jag och längtar efter dagar då man kan komma ut såhär och leva livet, trots att det är enklare och mer primitivt än vardagslivet. Här behöver man inte tänka på vad man har på sig, inget smink används och håret kan se ut lite hur som helst. På fötterna finns alltid fula men otroligt bekväma skor, valet för dagen blev ett par ljusrosa fejk-Foppatofflor. Här kan man verkligen vara sig själv och det är nog en av anledningarna till varför jag tycker om att vara här ute på landet. På fredag styr vi kosan mot Gävle och jag kommer stanna i lite mer än en vecka till min stora förtjusning. Har saknat alla sötisar där uppe så det ska bli riktigt kul att se dom igen. Nu ska den här lilla fäbodjäntan krypa till sängs och förhoppningsvis sova gott. Borta bra men hemma bäst gäller definitivt när det kommer till sängar. Egen säng är alltid bäst!



Puss och Kram allihop =)


What A Wonderful World!

Idag har ett ständigt leende funnits på mina läppar. Jag vaknade av regnet som smattrade mot fönsterbläcket, ett ljud som för övrigt är bland det bästa jag vet. Jag drog upp min gardin, öppnade fönstret och låg kvar i sängen en stund. Lyssnade på regnet och kände hur gott det luktade när dofter av syrén, nyklippt gräs och regn blandades. Steg upp och gick raka vägen in i dushen. En snabbis i duschen blev det eftersom jag skulle in till bilskolan. Jag tog på mig kläder och kände mig väldigt nöjd med mitt klädval för en gångs skull. Väl på bussen så började solen skina och jag tittade på hur mycket vackrare allt blev utanför då solens strålar träffade dem. Dem gröna ängarna, skogarna, sjön, kossorna som gick och betade. Allt såg ut som en liten idyll och jag kände mig så lycklig för nästan ingenting. Att jag har lärt mig att kunna uppskatta även det lilla här i livet är nog en bidragande faktor till att jag blivit en så glad och positiv människa. Runtomkring mig ser jag hela tiden en massa sura miner och missbelåtna människor.
Att vara en av dem har liksom aldrig varit något alternativ för mig...
Efter min körlektion gick jag längs Avenyn med ett ännu större leende på mina läppar eftersom den gick så mycket bättre än väntat. Jag pratade med Elin en stund på mobilen och blev om möjligt ännu gladare. Även mamma slog jag en signal. Mina vänner och min familj är det som betyder allra mest för mig. När man har dem man tycker så hemskt mycket om på långt avstånd så kan det i bland kännas tungt och jobbigt. Då är det extra viktigt att kunna glädjas åt andra saker om det så är en sol som skiner eller en körlektion som gick superbra. Positiva Persson är mitt nya namn tror jag. Väl hemma så åt jag god mat. Passade sedan på att städa på mitt rum och hittade samtidigt en 500 lapp i en låda på skrivbordet. Inte visste jag att jag var en sån Krösus som lade undan pengar. Ekonomiskt och positiv. Inte en så dum kombination i dessa tunga finansiella tider!



Nu ska jag packa min väska inför Gävle-resan.

Puss och Kram =)


We Have Changed But We're Still The Same...

Idag när jag stod och väntade vid bussen så kom en bekant figur och gick på andra sidan vägen. Redan långt borta så såg jag vem det var. Killen som jag inte pratat med sedan jag flyttade upp till Gävle har jag visserligen sett då och då men har aldrig riktigt fått nån chans att säga hej. När han kom där och gick så tänkte jag såklart att han bara skulle gå förbi och inte känna igen mig. Åren har ju gått och vi båda har förändrats på både ut och insidan.  Killen stannade i stället upp och ropade till mig över gatan:
- Är det du Frida?
Visst var det jag så han kom över gatan, gav mig en stor kram och vi började prata som om det var i går vi sågs. Tänk att man kan hitta tillbaka så snabbt till vissa människor. Där stod vi, två som tidigare gått i samma klass men som nu är som främlingar inför varandra. Det kändes inte konstigt alls att stå där tillsammans igen. Kändes nästan som att man var liten igen. Nu har vi båda blivit stora och mycket har hänt under dessa år men i bland är det faktiskt skönt när det känns som att tiden stått stilla!

Puss på er =)




Another Day In Paradise?

Idag har jag inte haft något måste på schemat utan har bara kunnat varit här hemma och solat, jobbat i trädgården, städat mitt rum, tagit det lungt och njutit av livet i allmänhet...
Har nyss ätit en underbart god middag bestående av hemmgjord kycklingsallad med baguette och kanongod dressing. Till dessert blir det senare jordgubbar, hallon och glass. I bland är livet toppen och det är väl inte mer än rätt? I går tittade jag på första semifinalen av Eurovision song contest och jag skämdes verkligen över programledarna. Undrar vad dom båda hade tagit innan sändning eftersom dom hoppade runt som två speedade duracellkaniner! Låtarna var hyffsat bra och Marlena gick som tur var vidare till finalen. Pauseunderhållningen var inte mycket att hurra för och TATU sjöng ju fanimej inte ens utan körde stenhårt på singback, dålig stil om ni frågar mig. Alla andra fick sjunga live men inte dom, konstigt tycker jag. Islands bidrag som var en lugn ballad, "Is It True" tror jag att den hette är låten som jag fått hjärnan. Har gått och nynnat på den hela dagen till grannarnas stora förtjusning (NOT). Jag som inte har så mycket för mig om dagarna förrutom körlektioner, shopping och fika på stan är van att sova hyffsat länge om mornarna. I morgon blir det dock ändring på detta eftersom jag ska befinna mig på Liseberg redan kl: 08.00 i morgon för truckuppkörning. Har truckkort men i papprerna står det att jag inte haft någon uppkörning eftersom jag missade den förra året i samband med studenten så jag tar igen det i år i stället vilket är lika bra. Komunene med sina papper men rätt ska ju vara rätt eller hur? Nu ska jag nynna vidare på den isländka låten och läsa senaste numret av Cosmopolitan. Life is good mina vänner, life is good!



Puss och Kram =)


Fjortis Frida?

Har nyss målat om mina naglar i en tuggummirosa färg så jag känner mig lite som Malibu Barbie. Lite fjortisvarning men jag antar att jag kommer undan med den här färgen. Dagen till ära har spenderats ute i trädgården där jag har rensat, klippt och vattnat. Kanske var jag trädgårdsmästare i mitt förra liv? Hade hoppats på fint väder eftersom min solbränna håller på att rasa av men här blev det i stället molnigt och blåsigt. Tänkte lägga mig tidigt i dag eftersom jag är helt slut i kroppen tack vare att jag slitit i trädgården och tränat. Tänkte läsa lite i boken "Fashionista" av Martina Bonnier innan jag sluter mina ögon så kanske jag drömmer fina drömmar om fina handväskor och kläder? Hoppas att ni alla hade en bra helg. Tänker på mina vänner Elin och Jossi som för tillfället är i London.
Ni måste höra av er när ni kommer hem så jag får höra hur resan var...



Puss och Kram allihop =)


Bad Blog Behaviour!

Kommer på mig själv hela tiden med hur dålig jag är på att blogga. Alla spottar ur sig en massa inlägg och har minst tusen intressanta saker att skriva om. Känns inte som att mitt liv för tillfället är så jädra intressant om jag ska vara ärlig. Dock så kan jag berätta för er kära läsare att dagen till ära (lördag) spenderades på stan med pappa och ett besök hos farfar. På Avenyn spottade jag ingen mindre än Knut Knutsson och Karate/Kung Fu-Fredrik från "Den Rätte För Rosing", kändistätt här nere med andra ord...



Fredrik är galningen längst till höger!



Knut i sitt rätta element, det vill säga bland en massa dammiga gamla antikviteter.

Mitt svullande håller i sig och i dag har det inte frossats i glass utan i naturgodis som jag blivit helt galen i. Jordgubbarna med youghurttäcke gick jag och fantiserade om i dag på stan så när vi åkte vägen om ICA så slog jag till. På stan blev det endast ett inköp för min del vilket jag räknar som ett stort framsteg när det kommer till mitt nya shoppingberoende. Ett par byxor från ZARA kom jag hem med och en kofta lämnade jag tillbaka på H&M. Plus minus noll kan man säga att det blev så praktiskt taget så spenderade jag ingenting på stan. Framsteg Frida!

Nu ska den här mätta madamen träna lite för att kompensera för all mat som passerat min mun under det här dygnet.

Puss på er =)


Feel Good Frida?

Sitter vid datorn och är nyinsmord med en ny body lotion från NIVEA som tydligen ska ge "feel good"-känslor, upp till bevis säger jag...
Proppmätt och insmord beskriver mitt aktuella tillstånd bra så jag tror att jag bara kommer ta det lungt i kväll framför tv:n med pappsen. Tänkte även ta och rensa bland mina kläder och försöka få upp det gigantiska klädberget som ligger på mitt golv för tillfället på galgar och placera plaggen där dom hör hemma. Att städa fungerar lite som terapi för mig. Jag rensar inte bara bland kläder och prylar utan även mina tankar. När jag väl fått ordning och reda i både mitt huvud och runt omkring mig så känns livet toppen. Kaos omkring mig skapar även kaos inombords. Pedant skulle jag absolut inte kalla mig själv men jag gillar att ha det rent och städat, inget fel med det eller hur?

Nu ska jag vänta in effekten som min body lotion har lovat mig!

Puss och Kram =)


Cravings!

Idag så har jag verkligen tagit till vara på dagen. Jag gick upp runt nio snåret, gjorde mig i ordning och tog bussen in mot Korsvägen där pappa väntade. Vi åkte sedan ut och kollade på en ny tvättmaskin, handlade mat och jag inhandlade ännu en ny kavaj på H&M. Har fått total dille på kavajer nuförtiden, har snart kavajer i alla färger och modeller.
Efter kavajinköpet fick jag för mig att jag var sugen på glass och ville därför åka till Lidl. Lidl har enligt mig supergod glass men trots att vi åkte runt halva stan och letade så hittade vi inte en endaste Lidl-butik. Lite sur och fortfarande sugen på glass svängde vi i stället in på McDonalds där det blev glass med kolasås för min del, chokladsås för pappas. Mätta och belåtna styrde vi kosan hem mot Landvetter medan regnet piskade mot vindrutan och takfönsret på bilen. Dagar som denna när vädret är piss vill man bara vara inomhus och mysa och äta en massa saker. Har känt mig sugen på både det ena och det andra. Glass, fruktsallad, skinka, brieost, mintte mm. Man kunde nästan tro att jag var gravid så som jag går runt och ständigt är sugen men det är jag ju förstås inte. Snart så ska vi dra i gång med middag och en dag som denna blir det hemmagjorda hamburgare. Hamburgare, glass, kavajer, ja just nu är mina cravings många...



Hoppas att ni får en bra helg allihop!

Puss och Kram =)


Sol I Sinne, Brun Inne!

I bland är vädret bra konstigt. Förut öste regnet ner men nu stålar solen och himlen är klarblå. Sitter ute och steker lite, man måste ju underhålla den solbränna man lyckats få. Drömmer mig bort och låtsas att jag befinner mig i ett land långt borta. Tänk om man satt på playan i stället för på altanen. Ha en drink i handen i stället för citronvatten. Tänk att få promenera i vattenbrynet och leta snäckor, spela strandtennis och bada i timmar. Flyta på rygg och lyssna på havets sus, smörja in sig med Hawaiian Tropic och känna den underbara kokosdoften. Detta mina vänner hoppas jag inte är långt borta...
Sommar, vill ha dig här och nu!



Puss på er =)


Bloggtorka Inne, Ösregn Ute...

Utanför så öser regnet ner och jag sitter här inne och önskade att min kreativitet flödade på samma sätt. Försöker knåpa ihop ett blogginlägg som det tyvär inte blivit så mycket av på sista tiden. Så fort jag åker upp till Gävle och hälsar på så glömmer jag totalt bort bloggen i och med att tiden där uppe alltid går så fort och att jag hellre är med kompisar och min familj än sitter framför datorn, inte så konstig prioritering om ni frågar mig. Nu är jag alltså tillbaka här nere i Göteborg och för en gångs skull så gick tågresan bra, inget hände med tåget och det blev inga förseningar med andra ord. På tågresan så satt jag mest och kollade på "Family Guy" och var verkligen superpinsam. Rätt som det var så började jag fnittra för mig själv och sen när jag tänkte på att människorna omkring mig stirrade så började jag i stället asgarva för jag tänkte på hur ful jag måste sett ut. Vilken show jag bjöd mina medresenärer på och dom måste ju ha undrat vad jag garvade åt...

I går hade jag körlektion på bilskolan och det gick faktiskt över förväntan, var lite nervös inför momentet "start i backe". Hann även med en tur på stan och i mitt fall så innebär det ALLTID shopping. Har nog aldrig gått på stan och kommit hem tomhänt. Dock är detta något som jag måste lära mig, lära mig att det faktiskt går att bara fönstershoppa och inte hela tiden behöver vädra med plånboken. På tal om shopping så åker i dag mina två söta vänner Elin och Jossi till London för att hälsa på dom andra sötisarna som är bosatta där borta. Hoppas att dom får en trevlig tripp och att flygresan går bra. Nu ska jag pilla i mig lite frukost och sedan ta mig i kragen när det kommer till den här bloggen.
Har varit alldeles för slapp med att uppdatera. Fy Frida!



Puss och Kram allihop =)


RSS 2.0