After Work...

Idag har det varit min första arbetsdag efter mina två lediga dagar. Har nog sovit max två timmar i natt så jag kände mig bra mör efter dagens arbetspass. Efter jobbet var slut och avklarat så hämtade pappa upp mig och vi båda åkte upp till Mölndals sjukhus för att hälsa på farfar. På farfars avdelning ligger det folk med minnesrelaterade sjukdomar så man fick ju sig en show som hette duga när man kom in på avdelningen. En galen polska, en galen finska och så en mycket lugn och sansad farfar... Beundrar människor som arbetar inom vården eftersom dem alla gör ett strålande jobb som kräver mycket tålamod och engagemang men som däremot skulle ha högre löner!
Efter besöket på sjukhuset så släppte pappa av mig vid Korsvägen, aka (also known as) mitt andra hem för tillfället och jag tog bussen hem. Väl hemma så var jag helt slut så jag tappade upp en varmt bad med badskum och The Voice i stereon bredvid. I badet låg jag säkert i över en timma och jäste men tillslut fick jag panik av värmen så jag gick upp och tog på mig sköna kläder att slappa omkring i, legging och bamse t-shirt fick det bli och det är inte fy skam. När myskläderna var på så satte jag mig framför tv:n och tittade lite på en av mina favoritfilmer, Notting Hill. Nu sitter jag däremot vid datorn en stund för att uppdatera lite på bloggsidan och kolla runt lite på diverse sidor för att se så man inte har missat något bara för att man befinner sig nere i Göteborg för tillfället. Ikväll blir det tv för hela slanten då det vankas Baronessan, Mia & Klara och Sunes Sommar. Gott och blandat helt enkelt ser det ut att bli för min del. Pratade förresten med Emma idag och det var skönt att höra hennes röst igen, skäms faktiskt över att det var så längesen. Får verkligen se till att inte tappa kontakten med mina nära och kära i lilla Gävle.
Nu ska jag invänta den fullspäckade tv-kvällen och hoppas på lite bättre sömn i natt.



Nybadad och mysklädd...

Hoppas att ni andra får en bra kväll!

Puss och Kram =)



Back To Buisness!

Idag är det lördag och min sista lediga dag innan allvaret börjar igen. Solen skiner och fåglarna kvittrar men jag orkar faktiskt inte sitta ute i solen eftersom jag redan gjort mig i ordning, ska snart gå över till Sofie en sväng och hälsa på. Förrutom att vara med Sofie så ska jag även hinna prata med Elin och Emma innan det är dags för sänggång. Denna helg har verkligen gått med raketfart och det känns som att jag inte riktigt har tagit vara på den till fullo. Hade spetsat in mig på att gå ut på krogen och att se Sex And The City filmen men inget av dessa saker har blivit av, får väl förhoppningsvis bli av nästa helg. Anledningen till att jag varit ganska så lösig den här helgen är nog för att förra veckan var min första arbetsvecka och kanske var det den som helt tog musten ur mig?
Nu ska jag bege mig av mot köket för lite vattenmelon, perfekt en varm dag som denna.



Hoppas att ni andra hade en bra helg!

Puss och Kram =)


Love At First Sight...

Idag har jag varit ledig och det var otroligt skönt att få sova länge för en gångs skull. Efter att vi vaknat till liv här hemma begav jag och pappa oss ut på stan där vi båda gjorde några inköp. I mitt fall blev det parfym, läppsyl och en svart TIGER väska som jag länge gått och spanat efter. Har sett den en gång men då i brunt och jag blev så glad när jag sprang på den i rätt färg och när det bara fanns en enda kvar. Medan jag provade väskan såg jag i spegeln bakom mig en tjej som stod och råglodde på mig. Jag tog av mig väskan, höll den hårt i handen och gick runt och kollade i resten av butiken när jag kände att tjejen följde efter mig vart jag än gick. Jag stannade till och hon kom fram till mig och började pilla på väskan medan hon frågade om jag skulle köpa den. OM jag skulle, självklart sa jag och hon såg riktigt ledsen ut men sa att jag gjorde ett väldigt bra köp. När väskan var betald kände jag mig extremt nöjd och jag gick med lätta steg mot Avenyn. Väskor är bara en av mina många passioner här i livet men när det blir kärlek vid första ögonkastet så kan man ju inte låta bli att lätta lite extra på plånboken...



Hoppas att ni andra hade en lika bra dag som jag!

Puss och Kram =)


Glassigt!

Nu har jag avslutat min första arbetsvecka på Liseberg och kan inte känna mig annat än nöjd. Sen i måndags har jag klivit upp klockan 04.20, tagit bussen in till stan 05.06 och promenerat med raska steg mot ännu en arbetsdag på Lisebergs centrallager. Att gå upp tidigt har faktiskt inte känts tungt över huvud taget, tycker det har varit rätt så mysigt att åka buss med knappt några andra och spatsera runt i stan när den fortfarande sover. Varje dag så åker jag och några andra av mina underbara arbetskollegor in i parken och inspekterar alla godisbutiker och spelhjul, detta gör vi innan parken har öppnat och det är så fridfullt att gå omkring inne på Liseberg utan alla galna besökare som skriker och har sig... När jag kom hem idag så kände jag mig extra nöjd eftersom jag idag har testat att köra alla truckar och lyft upp hela 56 pallar med Cloetta choklad cirka 8 meter upp i pallstället, inte dåligt för en brud som jag! Dessa dagar när jag har jobbat så har jag i princip inte hunnit tänka så mycket på alla uppe i Gävle, det enda jag vet är att jag saknar alla så oerhört mycket att det nästan gör ont. Detta kanske också är anledningen till varför jag inte tänker så mycket utan mer stänger av och fokuserar istället på roliga saker, har till exempel ätit svinmycket glass sen jag kom ner till Göteborg. Ben & Jerry's Chunky Monkey har jag testat och en hel burk är redan uppäten, SIA's Knäckglass, en ny Kit Kat strut som vi fick på jobbet och diverse jordgubbs och isglasspinnar har jag också lyckats konsumera. Det har varit mycket glass men för att fira att min ledighet så öppnade jag upp en riktigt kall och god cider istället som jag avnjöt på balkongen i solgasset, inte så illa det heller när jag tänker efter.




Nu ska jag ladda mina batterier så att jag är redo för mer jobb på söndag.

Hoppas att ni alla får en bra helg!

Puss och Kram =)


She Work's Hard For The Money...

Idag har jag arbetat för första gången på Liseberg och jag tror nog att det kommer att bli sju underbara veckor.
Min dag började med att väckarklockan ringde klockan 04.20, efter cirka tio extra minuter i sängen hoppade jag in i duschen och tvättade håret och rakade benen med raketfart. Efter en turbodusch åt jag frukost och sedan skjutsade pappa in mig till Liseberg och Centrallagret/mitt andra hem de kommande sju veckorna...
Väl på plats när jag virrade omkring stötte jag ihop med Sandra som också skulle börja jobba idag. Jag och Sandra hittade till slut vår chef Benny som skulle ge oss arbetskläder. Förrutom kläder fick vi också skor, personalkort, en gigantisk nyckelknippa och en stor bunt med Lisebergsbiljetter. Så fort vi kommit i våra kläder blev jag utsänd i parken i bil med Jesper och Mattias. Vi tre åkte till alla spelhjul och alla godisaffärer där vi fyllde på och hämtade kartonger. Efter detta uppdrag som tog en stund fick vi lasta av en lastbil men en massa mjukisdjur, dessa lådor var klart lättare än dem med Centerrullar. När lastbilen var tom var det dags för fika och vi alla satt och jiddrade medan vi drack en massa kaffe, te och varm choklad, goa gubbar man jobbar med. När klockan slog 11.30 var det dags för oss alla att stämpla ut och jag begav mig till Korsvägen för att köpa en macka på Pressbyrån medan jag väntade på pappa. Efter en Club Sandvich kom pappa och hämtade mig för vi skulle åka till ett glasmästeri innan han började jobba. Besöket hos glasmästaren blev kort och jag satte mig sedan på bussen för att åka hem mot Landvetter. Väl hemma så ringde Elin och Cicci som låg och mös i Ciccis lekstuga/Playhouse. Vilken trevlig överraskning att dem ringde och vi pratade ett bra tag, mest om att de skulle Pimpa Playhouset och att de kanske ska ta en liten Road Trip ner hit. Som ni förstår så är jag ganska mör efter en sådan här dag men jag tror nog att jag kommer få det jäkligt roligt trots att jag faktiskt ska jobba. Summan av kardemumman så var detta en mycket trevlig dag trots att jag nu längtar till sängen.

Ha de gött allihop!

Puss och Kram sötisar =)


Onsdag = Lillördag!

Idag är det onsdag eller som många andra kallar det, Lillördag...
I och med att vi nu har fått sommarlov så känns alla dagar för mig som en helgdag eftersom jag är uppe tills det blir ljust och sover tills jag vaknar. Igår var jag hos Elin och vi myste järnet med kakdegsglass framför Gossip Girl, Gynning där våran studentbil/den babyrosa skymtade med chauffören Christer och ett sjukt program om kvinnlig onani. Ett program helt i min smak helt enkelt, hehe! Efter en massa glass gav vi oss ut i gloriettet med varsin jättekopp rött te med smak av blåbär/mustikka på finska.
Idag var jag lite seg och har därför inte gjort så mycket vettigt. Kollat på fotbollsmatchen mellan Sverige och Ryssland men det var ju inte uppmuntrande när ryssarna kickar våra svenska små ass. Försökte ge Sex and the city maratonet en chans men jag pallade inte att kolla på avsitt jag nyligen sett utan sitter nu i stället vid datorn och väntar in mina kära Seinfeld och Fraiser avsnitt, vilket liv man har ändå. Ska leta reda på min gigantiska rullväska som ska packas full inför min resa till Göteborg där jag spendera hela mitt sommarlov och kanske mitt framtida liv, läskig tanke att jag kanske åker ner nu för gott. Det som ska packas är mestadels kläder men det är väl för att man är tjej, svårast blir helt klart att sålla bort det man inte får plats med i väskan...
Har pratat med Emma idag och fått bekräftat att hon är vid liv, hemskt förkyld dock.
Nu ska jag gå ner på mitt rum och titta över det som packas skall.

Ha de gött allihop!



Drömbagage...

Puss och Kram =)


Peek A Boo!

Idag är det tisdag men nu när det är sommarlov så blir man lite dagsblind, vet inte riktigt om det är helg eller vardag när man vaknar. Har försökt att ligga ute i solen men den leker bara tittut med mig hela tiden så jag gick in och satte mig vid datorn i stället. Hann därmot käka lite glass när solen väl var framme, Sitting Bull-glass från SIA som var supergod! Har inte hört något från varken Elin eller Emma så jag får väl ta och ringa dem båda för att kolla att dem lever. Pappa ringde en sväng imorse och vi pratade på som vanligt, svadan går i släkten om man säger så...
Ikväll är det massor med bra på tv; Gossip Girl, Moulin Rouge, I Huvudet På Gynning mm. Bara att göra lite gott rött te, slå ner röven i soffan och sedan försöka välja vad man ska kolla på. Känner mig grymt badsugen men jag antar att det inte blir nåt dopp för mig idag, imorgon kanske om vädret tillåter?
Nu ska jag slita mig från datorn och i stället försöka få lite mer färg på potatisnäsan.



Ha de gött allihop!

Puss och Kram =)


Back From Fanny Bunny...

Har precis ätit en mycket sen middag bestående av fisk, ärtor och gött mos. Den supersena middagen kunde inte hjälpas eftersom jag och mamma nästan nyss kom hem från Lisa och Fanny ute i Valbo. Lisa är mammas äldsta väninna och Fanny och jag har känt varandra sen jag var drygt ett år och hon bara några veckor, coolt att vi fortfarande håller kontakten eller hur? Trots att vi ses alltmer sällan så har vi ändå så grymt kul tillsammans när vi väl ses. Vi kan prata i timtals och man märker verkligen hur mycket vi verkligen har varit med om tillsammans...
Att prata om gamla minnen hoppas jag även att jag ska få göra med mina andra nuvarande vänner, hoppas inte ni det också? Även om vi alla flyttar åt olika håll så hoppas jag att vi på ett eller annat sätt kommer att kunna hålla kontakten med varandra. Förutom att spendera nästan hela dagen i Valbo så har jag inte gjort så mycket mer, inget vettigt i alla fall. Mina vänner inklusive jag är sjuka så det har inte blivit att vi setts något men imorgon får jag väl höra av mig till dem för att kolla att alla lever. Nu ska jag göra mig lite rött te, tända vaniljdoftljus, lägga mig i sängen och kolla på en massa olika komediserier. Hoppas att ni andra också får en bra kväll.



Puss och Kram =)


Monday, Monday

Idag är det måndag och jag har sommarlov. Utanför fönstret hörs muller och i mitt rum ligger allt huller om buller. Tycker att jag har konstant dåligt samvete över hur det ser ut på mitt rum men samtidigt så har jag inte energin att börja städa, speciellt inte nu när man knappt kan andas genom näsan och huvdet känns som en luftbalong! Tog en cykeltur ner till tandläkaren runt ett-tiden och det var skönt att komma ut i den friska luften och känna regnet som långsamt började droppa ner från himlen. Käftisbesöket gick på fem röda så jag kom hem snabbare än väntat. Har sedan dess ätit lite och slötittat på tv, vilken slappis dag säger jag bara. Nu är det precis en vecka kvar tills jag ska börja jobba på Liseberg och jag längtar faktiskt, hoppas bara att jag hinner bli frisk tills dess...
Jag är visserligen inte den enda som är sjuk för tillfället och det är trist att alla åkt på samma skitförkylning.
Nu ska jag gå ner till tvättstugan och tvätta tio ton tvätt, tvätta är SÅ mycket roligare än att städa när jag tänker efter.

Ha de gött allihop!

Puss och Kram =)

Dagens Låt: http://youtube.com/watch?v=YSCKEfGE3bM


Då Var Man Vuxen...

Efter att ha gråtit en hel del skvättar men skrattat desto mer har jag nu kommit underfund med att jag faktiskt har tagit studenten. Lite vemodigt tycker jag men studenten blev klart över all förväntan. Vädret var hyffsat, flaket var superbra, musiken dånade ur en ljudanläggning med power, champagnen flödade, presenterna var allt jag kunde önska mej och lite till, maten var supergod och klassen var totalt underbar. Nu har vi släppt av pappa vid tåget så han är för tillfället på väg ner till Göteborg. Att ha sin familj och sina nära och kära runt omkring sig en dag som studenten är faktiskt det som betyder allra mest för mig, att få en dator, iPod, presentkort, bok, parfym och Londonresa är däremot bara en bonus! Bästa presenten fick jag ändå av Emma som gav mej en tavla som fick mina ögon att tåras, ett kollage av bilder på oss två genom alla år vi känt varandra. Idag känns det som en söndag i kroppen eftersom jag är trött och segare än segast. Trots att jag är trött så hoppas jag ändå på att någon eller några vill hitta på något ikväll, en riktig myskväll med glass skulle inte sitta fel...
Nu ska jag lägga mig i sängen och lyssna på musik.
Hoppas att alla ni andra hade en lika bra student som jag.
Studenten var bäst, ingen protest!

Ha de gött.

Puss och Kram =)


Oh Happy Day!

Idag är jag så lycklig man kan bli. Har invigit min alldeles egna bärbara dator som är supersnygg, en liten för tidig studentpresent från pappsen. Har varit på min första truckkursteori på Liseberg och den var jätterolig och alla var jättesnälla. Imorgon är det dags igen och jag ska befinna mig i Lisebergsparken 07.55! Sitter och försöker plugga lite inför provet vi ska ha imorgon samtidigt som jag packar inför min och pappas resa mot Gävle imorgon kväll. På onsdag är det min lillasyster Mimmis skolavslutning, tänk att den lille skiten slutar nian... På torsdag nalkas det studenten på Vasaskolan och jag hoppas att det blir en fantastisk dag. Har genom denna lilla snabbvisit ner till Göteborg missat både vattenkrig och brännboll men jag har haft så roligt att jag inte ångrar mitt beslut, hoppas däremot att alla ni andra som deltog på dessa aktiviteter hade det superkul.

Nu ska jag äta lite underbar laxpasta och sen blir det strax sänggång!

Puss och Kram på er allihop.

Ses snart =)



In The Summertime...

Idag har jag inte varit i skolan utan varit och badat i Sörtutt ute vid Årsunda. Superhärligt och varmt så in i helvete, man får inte klaga men jag höll verkligen på att smälta bort i solen. Badade, åt glass och spanade på diverse människor på beachen och tjuvlyssnade på ett och annat samtal, mina öron kan ibland bli större än Dumbos!

image248

Pratade med Elin på kvällskvisten och vi snackade först om att vi skulle mysa i hennes gloriett/lusthus men båda kände oss trötta och sega så det blir nog mys imorgon iställlet. Trots att jag är trött så tänkte jag dra igång ett projekt som min mamma kommer att bli över´lycklig över om det genomförs och det är att göra en skiva med partymusim till min studentskiva. Partymusik kan man kalla det om man vill men det är låtar som mer medelålders människor diggar, jag med ibland om jag ska vara ärlig.
Imorgon blir det förmodligen en tur med båten, känns som att vi inte gör annat än att sitta ute och guppa på havet men kul är det. Igår var det min sista skoldag och det kändes lite sorgligt att tömma ur mitt skåp och mentalt säga adjö till Vasaskolan. Kommer faktiskt sakna toaletterna på andra våningen, att låsa fast cykeln vid samma ställe och att konstant behöva springa upp till fjärde våningen som en skållad råtta. Ångest, ångest...
Är det bara jag som känner mig lite ångestfylld inför studenten?
Från något ångestfyllt till något som var superroligt. Barrundan var bäst och tack Emma, Hanna och Carro för en supertrevlig förfest. Det måste vi göra om någon gång, eller hur?

Hoppas att ni andra får en bra helg!

Puss och Kram på er allihop =)


I Natt Är Hela Staden Vår!

Har tagit en liten paus från solandet och sitter nu istället framför mammas dator och bloggar lite. Har bikini på mig så mina skinkor som är alldeles svettiga klibbar fast mot skinnstolen, inte så najs. Najs däremot ska det bli ikväll då det blir barrunda för hela slanten! Elin, Emma och jag var alla tveksamma om vi skulle gå men eftersom hela skolan i princip ska gå kan man ju bara inte missa en kväll som denna. Det enda bekymret jag har är vad jag ska ta på mig, antar att jag inte är ensam om detta dilemma. Känner mig så pepp och laddad att jag misstänker att Hanna har smittat mig med sin peppighet...
Ska bli kul att förfesta med Hanna och Carro men än så länge har jag ingen aning om vad jag ska dricka. Drinkar och shots i mängder hoppas jag på och att alla kommer ha en supertrevlig kväll.

image247

Ha gött allihop så ses vi kanske ute i vimlet!

Puss och Kram =)


Tidsfördriv!

Läste nyss på Hannas blogg om att hon känner sig trött på stan, skolan och att ligga ute i solen etc. Känner igen mig mycket i detta resonemang och känner mig så otroligt rastlös för tillfället. Jag har verkligen gjort allt idag, allt utom att städa förstås och klockan är knappt åtta. Jag har kollat på tv, läst bloggar, lyssnat på musik, pratat med Emma, med pappa, ätit flera gånger och legat ute i solen...
Igår släpptes biobiljetterna till Sex and the city filmen och idag känns det som att hela min dag har kretsat kring denna tv-serie. Jag har sett flera avsnitt av serien, lyssnat på musik från serien, läst på nästan alla bloggar om SATC-filmen och sist men inte minst så såg  jag att sidan ASOS.com har en speciell avdelning där du kan köpa SATC-inspirerade kläder och accesoarer, kolla in den här länken om du känner dig sugen: http://www.asos.com/Sexandcitywlp020608/Cat/pgehtml.aspx?cid=5006

Låg igår uppe till klockan fyra och kollade på MTV Movie Awards och även där dök Sarah Jessica Parker upp i rutan och var supersnygg i sitt långa lockiga hår och trimmade kropp som hon inte döljde mycket av i sin tajta klänning. Filmen vann inget pris under galan men jag hoppas att den är jättebra, har läst några recensioner som inte var så jättelovande men jag tänker gå och se den i alla fall.
Nu när jag gjort allt så finns det ju bara en sak att fördriva resten av denna kväll med och det är städning. Tråkigt eller ej men det måste göras, får ta och ge mig en rejäl spark i arslet för att komma igång känner jag. Denna låt får inleda mitt städmaraton och ni som har lika mycket SATC-koll som jag kanske känner igen den från serien? http://www.youtube.com/watch?v=POesh52UwSo

Puss och Kram på er allihop =)


So Little Time...

Sitter och planerar inför sommaren som mest verkar innebära jobb för min del. Kul men lite trist att arbeta nästan hela sommaren men alla glada som orkar och vill kan ju komma och hälsa på mej nere i Göteborg. Studenten närmar sej med skrämmande steg men det positiva är att allt verkar vara fixat och klart för min del. Kläder, mat och vilka gäster som kommer att klappat och klart. Åker ner till pappa på en snabbvisit på lördag för jag ska gå på en truckkurs på Liseberg inför sommarjobbet. Kursen slutar på tisdag så då åker både jag och pappsen tillbaka till Gävle. Imorgon skickas betygen in så det är bara att hålla tummarna för att man kommer in på någon av alla utbildningar som jag har sökt. Förrutom detta så ska man hinna med både det ena och det andra, kompisarna kommer nog prioriteras om jag känner mej själv rätt...
Tänk vad lite tid vi har kvar tillsammans eftersom det verkar som att många ska ta sitt pick och pack och kanske lämna Gävle, inklusive jag själv! Idag har jag varit ledig så jag har softat ute på altanen i solen men imorgon är det vanlig skoldag med start kl: 08.30
Tufft att gå upp när man har haft helg sen i onsdags till idag. Nu ska jag försöka städa lite på mitt rum. Trots denna långa helg så har jag ändå lyckats skjuta upp städningen av rummet, JAG i ett nötskal.

Ha de gött allihop!

Puss och Kram =)


RSS 2.0